Приключенията на Булти и приятели

приключения без край в памет на Булти


  SonarChart™ Live & Raymarine Dragonfly 4&5 PRO

  Share
  avatar
  noemis

  Брой мнения : 872
  Join date : 31.07.2013
  Местожителство : Бургас

  SonarChart™ Live & Raymarine Dragonfly 4&5 PRO

  Писане  noemis on Чет Окт 29, 2015 3:28 am

  Първо нека да спомена, че SonarChart™ Live на Navionics е достъпен за всички сонари с вградено WiFi или с допълнителен модул WiFi закачен към тях. Това е възможно за всички модели на Lowrance, (Humminbird и GARMIN, предполагам скоро) които позволяват това (повече за съвместимостта можете да прочетете тук).

  Темата изисква доста писане (настройки, пътища до папки и файлове и снимки на екрана) и се надявам (според времето си), без да се ангажирам със срокове, до две седмици да мога да обхвана всичко. За да не се разпилявам, новите неща ще поставям само в този пост.

  Няколко общи думи за програмата: накратко казано - телефона/таблета (Apple или Android), прихваща картината и данните от сонара и с помоща на тази програмка чертае на живо контурите на дъното, като по този начин си правим собствена, точна карта на местата където риболуваме.
  За телефони/таблети (задължително с WiFi и GPS !!!) под Android отивате в Google Play и си инсталирате Boating на Navionics. Да не се бърка с Boating HD, струва много по-скъпо, а върши същата работа. За Boating с Navionics+ и карта на Средиземно и Черно море искат около 30 лв (с превода), а след една година по 15 лв. годишен абонамент.

  Към този момент прехвърлянето на направените от вас карти директно на сонара (докато чертае във водата) е възможно само за сонари Raymarine Dragonfly 4 & 5 PRO сериите. Дали е възможно ръчно да се прехвърлят тези карти на другите сонари, не знам, но всеки би могъл да провери като се обади на вносителите/дистрибуторите за България или провери в интернет. Картата на сонара трябва да е Navionics+ (тези дни ще направя опит с базовата карта на Navionics и ще пиша дали се е получило).  Всичко до тук звучи много добре, но има някои уловки свързани с фирмената политика на Навионикс, които меко казано не ми харесват и ще обясня защо.
  Следва продължение.

   В момента е: Съб Апр 21, 2018 4:11 am