Приключенията на Булти и приятели

приключения без край в памет на Булти


  Първите заргани 2015 г.

  Share
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Първите заргани 2015 г.

  Писане  kuins on Пет Сеп 25 2015, 18:59

  Нямах намерение да ходя специално за заргани и не бързах с тръгването за риба днес, 25.09.2015 г.
  Карах я агале-агале, спокойно изпих кафето, илача за кръвното, поиграх малко Пирамидален пасианс и то стана 08,30 ч.
  Взех една пръчка за платерина на дъно и триколенната за бомбарда.
  Купих от магазина една доза блатен, поговорих с Вълето - собственикът на магазина за риба относно времето на морският бряг, и 09,30 тръгнах за плажа на Крайморие.
  Там имаше един младок на около 40 год., беше взел на дъно една дребна платерина. Опитал и на бомбарда , но без успех.
  На Хармана имаше две лодки на попче, времето с лек ветрец от север-североизток.
  Хвърлих, без да бързам на дъно и зачаках. След 5-10 мин. удари, но еднократно, като на попче и въобще не изтеглиж. Колегата хвърли и втора на дъно. Разбрах, че трябва да сменям тактиката и без да бързам стъкмих такъма за бомбардата.
  Влязох във водата, тук има една ивица около 30 м. където водата е до колене, и хвърлих още 100-120 м. навътре.
  Поведох спокойно, и някъде на двадесет м. от мен зад бомбардата проигра риба. Последва удар и първата заргана се заосуква.
  Изкарах я на брега под очуденият поглед на младока.
  И така набързо три прилични риби, имаше и четвърта, то основното се оплете и рибата не се засече.
  След 11,00 вече филмът беше свършил, явно рибата е била сутринта.
  Ето пустия плаж, с лек морски ветрец:  Моята бомбарда:  Третият зарган, изглежда чудовищно:  В кофата:  Изгорях като източно германец:  Лодката на чиконтажиите, около кило дребно попче от сутринта. Няма и попчета тази година:  В мивката, добри парчета, ще има за Д.Д.:  Имам стръв и утре смятам да не се помайвам, а сериозно да се захвана с рибохващане на зарган.
  На мен не ми трябва много, 10-15 са ми достатъчни.
  Желая здраве и късмет на всички.
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  kuins on Нед Сеп 27 2015, 11:57

  На другият ден посрещам изгревът на слънцето на брега.
  Времето е повече за плаж, отколкото за риболов:  Влизам навътре да намокря макар.те и хвърлям колкото мога.Получи се дистанция над 120 м. Рибата удари чак в самият край:  Колега УФИ-мка влиза за попче. Когато излезе го беше срам да покаже уловът - нямаше и кило:  Наистина прекрасно време, забравен ден от лятото:  Резултатът - два хубави заргана и две иларии:  Изгарям за трети път това лято, този път жестоко:  Уверявам ви, беше ми готино! Very Happy Very Happy Very Happy  avatar
  YordanDanev

  Брой мнения : 213
  Join date : 02.02.2011
  Age : 42
  Местожителство : Нюрнберг

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  YordanDanev on Нед Сеп 27 2015, 20:58

  Поздравления бат Куинс, супер какво му трябва на човека. И аз ще метна отново след четери години, когато ми изтече мандата.
  avatar
  Jorestes

  Брой мнения : 3622
  Join date : 29.12.2010
  Age : 36
  Местожителство : София

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  Jorestes on Пон Сеп 28 2015, 11:20

  Майстор си си, Бат Куинс!!!Браво!!! супер супер супер
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  kuins on Съб Окт 03 2015, 10:07

  Днес, 02.10.2015 г.- петък, решавам да направя следобеден опит за улов на зарган. Купувам доза блатен червей и обядвам набързо. Морето на плажа на Крайморие ме посреща със силен вятър и невъзможност за улов от плажната ивица. Подминавам н. Кафка, Черният пясък, н. Форос и търся любимото си подветрено място м/у Форос и Скарите:  Обичам да ми е удобно при това непрекъснато мятане навътре/наляво/надясно. Домъквам и рибарският си стол с всички тракатлъци:  Рибата не кълве в продължение на час, вятърът се засилва и предприемам съответните мерки.Пакетирам се подобаващо:  Това в дъното на югозапад са Скарите, писал съм доста за това място:  От нямане на друго какво да правя, снимам сянката си на фона на тракатлъците:  Тук има много тихи и закътани заливчета, удобни за любители на свободното плажуване и греховната извънсемейна любоФ:  След тричасово безрезултатно мятане на бомбардата поглеждам пътеката по която ще пълзя нагоре, натоварен като магаре. Къде е Рибаркин да ми помогне? Да му се обаждам ли, или да го оставя да си почива след победните си изяви на международният Денсинг Стар:  Автомобилът ме очаква под дървото, любимо място на кърските ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, осеяно е с опаковки на предпазители и салфетки:  Мераклиите нищо не замърсяват природата в сравнение с хайдуците, зареждащи заведенията с мидени ядки. Виждам три купа с черупки от миди , изсипни м/у храстите и дръвчетата.Боли ме сърцето, да знаете.Чудовищно и престъпно безхаберие:  Правя една снимка от н.Форос на близкия параход. Слънцето се скри и фотката не се получи много ясна:  Снимам и т.нар. "Черен пясък", плажната ивица м/у н.Форос и н.Кафка.
  Тук се хващат добри платерини при подходящи условия.
  Но такива поне близките 2-3 дена не се очакват:  Желая успех на приятеля Ноемис и колегите от Форума в днешния риболов. skuter  ръкостискане
  Бъдете здрави. надраве
  avatar
  YordanDanev

  Брой мнения : 213
  Join date : 02.02.2011
  Age : 42
  Местожителство : Нюрнберг

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  YordanDanev on Съб Окт 03 2015, 12:27

  Много добре ми идват твоите репортажи бат Куинс, продължавай все така Very Happy
  avatar
  noemis

  Брой мнения : 872
  Join date : 01.08.2013
  Местожителство : Бургас

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  noemis on Съб Окт 03 2015, 20:44

  kuins написа:Днес, 02.10.2015 г.- петък, решавам да направя следобеден опит за улов на зарган. ...Морето на плажа на Крайморие ме посреща със силен вятър и невъзможност за улов от плажната ивица.

  А аз в петък бях пред Маслен нос - луда работа, после като излязох няколко часа не спрях да се люлея, като че ли още съм в лодката. Като слезеш между вълните: хоризонт, бряг - всичко изчезва, само две водни стени отпред и отзад! То и риба нямаше ...
  avatar
  Jorestes

  Брой мнения : 3622
  Join date : 29.12.2010
  Age : 36
  Местожителство : София

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  Jorestes on Пон Окт 05 2015, 08:40

  Браво, Бат Куинс ръкостискане
  Жестоки снимки и репоратж йессс йессс йессс
  avatar
  shturetc

  Брой мнения : 296
  Join date : 08.08.2014
  Age : 47
  Местожителство : Бургас ...(цитат от Н.Йорданов)...на детството ми болката-на младостта ми дързостта...в(ъв) теб ще свърши "обиколката" на дните ми....и песента!!!

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  shturetc on Пон Окт 05 2015, 15:30

  Бат'Куинс мори зарганите,Ицето и Рибарина морят зарганите,а при мен броя на излетите е по-голям от броя на дългите риби,които съм хванал тази година а-а-а-а-а
  Днес атакувах плочата на Моста в 7:30 с две дози перфектен,дебел,дълъг,кармазъ и динамично виещ се блатен червей (момата , работеща при Косара ,сякаш го беше....възбуждала допълнително,да го ееее... Very Happy ).Риба нямало,споделиха по-ранобудните.Първо хвърляне и... много приличен каиш.Викам си: днес ще е денят ХИКС...ама нъцки. Насетне-мъка."Филмът" беше до към 9:30,като отличникът-Ванката бакшиша-взе ТРИ риби.Аз и още двама колеги поделихме среброто с по два заргана,а останалите или валатираха или с мъка спасиха капото с по 1 рибок.Shocked

  ПП По думите на двама очевидци вчера на Агалина са разбили зарганите!!!
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  kuins on Пон Окт 05 2015, 18:59

  shturetc написа:Бат'Куинс мори зарганите...
  ...Първо хвърляне и... много приличен каиш.Викам си: днес ще е денят ХИКС...ама нъцки. Насетне-мъка.


  Бат'Куинс и той натокан да защитава реномето си, рано-рано в мъглата е на изходна позиция.Този път заемам стратегическото място до скалите на плажа на Крайморие. Видимост на север - около стотина метра. Лодката на чиконтажията едва се забелязва:  На юг - същата работа, джан -джун никой няма на плажа:  Видът ми е свежарски, готов съм за риболовни чудеса. Червеят ми е едноседмичен, но се надявам рибата да не е много кусурлия. Хвърлям и след двадесетина метра правя първият зарган.Днеска ще е голямата сеч, мисля си, ама - нъцки, както казва Щурчо.  Започва едно оплитане на основното влакно, късане, псувни ,ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, добре че имам удобен стол и краката ми са на хладно в морската вода:  Ясно е, че трябва и аз да купувам някакъв плетеняк, трябва да питам Иво къде е това магазинче в Изгрев, дето имало хубави и на прилични цени влакна. Той ми обясни, но и така не го разбрах къде е тва нящо, около Велека било, но там е такова ново строителство, че не можах да се оправя. Използвам един плосък пясъчник за помощен плот:  След безрезултатнво мятане на бомбардата сменям тактиката и отивам да пробвам на дъно:  Резултатът - хващам две едри попчета, и за да не съм пълно капо, влизам и събирам около килограм рапанчета за мезелък довечера. Хващам и един хубав рак, вплетен в смъртоносна хватка с един едър рапан. Така, че равносметката е  един зарган, два попа, един рак, кило рапани и 5-6 пуснати на свобода лапини:  Все повече започвам да приличам на брат'чедите от Комлука- черен и брадясал:  Все пак съм доволен от излета, след 10,30 ч. слънцето проби, мъглата се вдигна и беше наистина един прекрасен ден от късното лято.
  Желая ви здраве и  успехи във всяко начинание. ръкостискане

  tonio459

  Брой мнения : 98
  Join date : 13.12.2014

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  tonio459 on Сря Окт 07 2015, 14:19

  супер супер ръкостискане надраве

  А за цвета май ще ти трябват още десетина бани/слънчеви/
  Бъди здрав!!!! надраве надраве
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  kuins on Сря Окт 07 2015, 16:43

  tonio459 написа:супер супер ръкостискане надраве

  А за цвета май ще ти трябват още десетина бани/слънчеви/
  Бъди здрав!!!! надраве надраве

  Благодаря, Приятелю, за пожеланието! наздраве
  Ако се събудя след пълната упойка в петък (09.10.15.) и Господ даде хубави слънчеви дни тук, на морето, ще се опитам да събера достатъчно слънчева енергия до идната пролет - лято, че имам една недовършена работа на Порто Куфо. бой бой бой
  Пък днеска едно младо, симпатично докторче-кардиолог, с хубавото име Кристиян ми разреши употреба на твърд алкохол в умерено количество и вратните свински с чаша винце. Ей т'ва е доФтур! джаба джаба
  Верно, че трябвало да огранича солта, но сезона на киселото зеле и луканките настъпва. scratch
  Как да го напускаш този проклет, ужасен, но сладък ЖИВОТ?
  Хайде, бъдете здрави и позитивни! ръкостискане
  avatar
  Ribarina

  Брой мнения : 1597
  Join date : 02.05.2012
  Age : 35
  Местожителство : Burgas

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  Ribarina on Сря Окт 07 2015, 19:30

  Вчера със Симеон голям лав ударихме на Агалината. Избистрихме политиката,обходихме морското дъно и други разни истории.
  Хванахме към 10 заргана,всичките маломерни.


  И дъжд ни валя,слънце ни пече и вятър ни духа .

  Sponsored content

  Re: Първите заргани 2015 г.

  Писане  Sponsored content


   В момента е: Вто Юни 19 2018, 11:52