Приключенията на Булти и приятели

приключения без край в памет на Булти


  Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Share
  avatar
  chpetrov

  Брой мнения : 636
  Join date : 04.01.2014
  Age : 68
  Местожителство : софия

  Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  chpetrov on Пон Яну 19 2015, 19:37

  Антоновден – 17 януари 2015 – шемет след шемет  [/center]


  Последната промяна е направена от chpetrov на Пет Яну 23 2015, 19:35; мнението е било променяно общо 8 пъти
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  kuins on Пон Яну 19 2015, 21:40

  Антоновден - 17.01.2015 - шемет след шемет

  Колега Петров, не е ли твърде рисковано да бъдеш на ръба на древният Гърленският храм-кладенец?
  Там астрономически наблюдения, според Уикипедията, са се извършвали от над 3 хил. години, но все пак сме в риболовен сайт.
  Да беше пробил една дупка в леда на водоема, пускаш една въдичка с мормишка и щеше да откриеш нова тема "Подледен риболов - 2015 год."
  Ти проверил ли си внимателно родословието си, нещо общо с Марко Кралевити?
  Андонов ден - Гребен планина, Атанасов ден - Люлин!
  Комплименти за здравия дух и тяло!

  Браво !
  avatar
  chpetrov

  Брой мнения : 636
  Join date : 04.01.2014
  Age : 68
  Местожителство : софия

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  chpetrov on Пон Яну 19 2015, 22:20

  sensei kuins,

  Деменцията неусетно е овладяла съзнанието ми.

  За пореден път не съобразих, че сайта е риболовен и то морски. Публикувах нек'ви простотии, а не приключения.

  Всъщност точно на този язовир имам приключения, но не на лед. Нещо като тролинг, нещо като спининг, с 2 въдици и една примамка между 2 бряга на един и същи врязан залив - без лодка, разбира се. Ааа, забравих за риболова на черна мряна на реката (река Конска) вливаща се в същия язовир и изтичаща от него. Ама сайта е за морски риболов. Пак сгазих лука. Моля да бъда извинен.

  Ако поне още един (1) колега не желае подобни .. ъъ .. неща - трия веднага. Всичко, което не е за морски риболов.

  Не бих искал да бъда в родословното дърво на Марко Вълкашинов. Всъщност доколкото мога се старая да стоя далеч от всякакви дървета.
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  kuins on Пон Яну 19 2015, 23:48

  chpetrov написа:...
  Деменцията неусетно е овладяла съзнанието ми.

  За пореден път не съобразих, че сайта е риболовен и то морски. Публикувах нек'ви простотии, а не приключения...


  Загрижен за твоето здраво словие си позволявам да те посъветвам с една моя рошава мисла:

  Един меринджей казал: „ Може да няма ред у Фирмата, ама требе да се спазва.”
  Very Happy
  avatar
  Fram

  Брой мнения : 160
  Join date : 01.10.2012
  Age : 41
  Местожителство : Велико Търново

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  Fram on Вто Яну 20 2015, 09:13

  Хей младежи много ме кефите! надраве

  chpetrov написа:Ааа, забравих за риболова на черна мряна на реката (река Конска) вливаща се в същия язовир и изтичаща от него. Ама сайта е за морски риболов. Пак сгазих лука. Моля да бъда извинен.

  Сладководен риболов
  Ето не е само за морски риболов. Very Happy Даже не е само за риболов.
  avatar
  Jorestes

  Брой мнения : 3633
  Join date : 29.12.2010
  Age : 37
  Местожителство : София

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  Jorestes on Вто Яну 20 2015, 10:26

  супер супер супер супер супер супер БГ
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  kuins on Вто Яну 20 2015, 10:47

  Fram написа:...Хей младежи много ме кефите! надраве


  ръкостискане
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  Булти on Вто Яну 20 2015, 17:51

  Браво !!!

  Браво ! Браво ! Браво !

  Чиърз
  avatar
  chpetrov

  Брой мнения : 636
  Join date : 04.01.2014
  Age : 68
  Местожителство : софия

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  chpetrov on Пет Яну 23 2015, 19:32

  Антоновден – 17 януари 2015 – шемет след шемет


  Дивият запад оттатък Брезник е ослепително слънчев  Каменен кръг с вписан равнораменен кръст – дали не е модел на Света с четирите основни посоки, или вкаменен възглед за четирите основни елемента на Вселената, а може би идеограма на Слънцето ? Келтски ли са или катарско-богомилски – кой знае..   Ashes to ashes – dust to dust  Огреният от слънцето лед отвреме навреме издава огласящи цялата местност странни звуци – сякаш някой удря гигантски камертон и ехото отсреща му отговаря  Ако Гершуин чуе тази кънтяща ледена мелодия – неминуемо би написал Рапсодия в бяло  Те търсят светилището. То е някъде тук - в гората. Дори и да е имало едва видими пътечки – сега са затрупани със сняг  Търсачи на адреналин. Определено го намират често. Имат и удивителен археологически нюх –бързо намират ясно видима просека в притихналата гора  Ето го  Горният кръгъл светъл отвор на храма–кладенец .. така наречения опейон [/center]  Това криво стълбище е вследствие на брезнишка реконструкция и модернизация от 80-те години  Ето как е изглеждал храмът-кладенец през 1972 г. – след разчистването и много преди „побрезничаването” (наблизо е община Брезник).
  Оригиналната конфигурация на стълбите, е заличена безвъзвратно. Ширината на отделните стъпала, измерена по дължината на стълбището, се увеличавала постепенно, слизайки надолу към вътрешността на помещението.  Според един от изследователите (НД) този феномен е бил свързан с проследяването на времеви интервали със стойност "две седмици" - около 15 денонощия.  Тези 15-дневки (на отместване), преминавайки от лятно към есенно равноденствие, увеличават хоризонталната си стъпка към вътрешността на съоръжението. И обратно – намаляват при движение от пролетно равноденствие към лятно. Това е астрономическата логика на постепенното разширяване на стъпалата в посока към вътрешността на съоръжението.  Според същия изследовател (НД) всички астрономически хипотези в това древно съоръжение са свързани с линтела – оригиналният завършек на тавана на дромоса (коридорът-стълбище), който за съжаление е бил преместван - по време на реставрацията на съоръжението.  Ширината на светлата проекция, хвърляна от линтела върху пода, при входа на толоса (кръглата зала около самия кладенец), е по-малка отколкото ширината на самия вход (при пода). Ето защо, от двете страни на светлата проекция, са били наблюдавани два симетрични тъмни участъка с ширина около 4-5 см., които са позволявали точното центриране на светлата полоса в оста на съоръжението. Първоначалната хипотеза (на НД) е че линията на входа при толоса е служела за приемане на светлата проекция на равноденствието.  Според други изследователи (ДВ и КД) устройството и начинът на действие на кладенеца е аналогично на съвременните рефлекторни телескопи използвани за научните наблюдения във съвременните обсерватории. Според тяхната (на ДВ и КД) хипотеза древните обитатели на местността, в която е изградено съоръжението са наблюдавали небесните тела, които са се виждали през „небесния отвор” (на купола на кладенеца) в горната част на камерата.
  На дъното на кладенеца, точно под небесния отвор - според същите изследователи (ДВ и КД) - е имало параболично метално огледало изработено от мед, сребро или злато.  Съществувала е възможност огледалото да е било залято с вода. Наблюдаваните небесни обекти са се е отразявали в огледалото, а на пръстенообразната площадка (толос), в камерата древният астроном е провеждал астрономическите измервания.  От тази площадка древните удобно са правили своите наблюдения. Кръглата околна стена на площадката (толос) не е цилиндрична, а плавно преминава в свод, чиято горна част сега е променена (почти цилиндър)  На площадката (толоса) може би са били разположени съответните измервателни уреди за измерване на положението на звездите, като тяхното движение по небесния свод е било следено във всеки един сезон от годината. Това най-вероятно е ставало нощем, при ясно небе, така както днес астрономите извършват своите наблюдения от обсерваториите. За да се изолира външната светлина в камерата, на входа и’ може би е имало врата или завеса. Двете ниши от двете страни на дромоса (коридор-стълбище) не са случайни.  Единствената светлина необходима за астрономическите измервания е прониквала само от „небесния отвор” над гърлото на кладенеца т.е. над „телескопичната тръба” и се е отразявала в рефлекторното огледало.  Според трети изследовател (ДМД) различията в размерите на стъпалата са наложени единствено от комуникационна и практична гледна точка - колкото по-навътре отвеждат, толкова повече увеличават ширината си и намаляват своята височина.  Според същият изследовател (ДМД) култовото съдържание на храм-кладенеца е израз на преклонение, почитане и обожествяване на подпочвените води.  Знак в ляво от входа на мегалитното съоръжение. Трудно е да се прогнозира какво е значението на този символ и дали е част от древна азбука. Изследователите датират построяването на храма-кладенец в периода 1000 – 1200 г. преди новата ера.  Тези обрасли с мъх камъни от стената на самия кладенец може би са иззидани от съвременници на Троянската война и за радост (все още) не са реконструирани и модернизирани
  Нямам необходимата археологическа компетентност за да преценя дали бях в древна астрономическа обсерватория, в храм на подземните води или край кладенец от който в древността истински праведните простосмъртни са получвали глътка свещена вода. Нямам машина на времето, не мога да се върна 3200 години назад и няма как да разбера истината. В internet има доста публикации посветени на храма-кладенец
  Има запазени още няколко подобни градежи със сакрален характер - на остров Кеос – Гърция .. край селището Ел-Ахуат в Израел .. светилището на Асклепий на територията на гръцката колония Пантикапей край гр.Керч в Кримски полуостров .. руините на древния Картаген в Тунис .. на остров Сардиния - там култовите съоръжения от подобен тип са около 100 на брой  На връщане през гората успяхме да забележим няколко брезнишки табелки. Вече знаехме, че сочат точно към храма-кладенец  Бялата рапсодия продължава  Дълбок поклон пред гения на древния архитект, който е планирал и изградил този уникален за България храм-кладенец- обсерватория-светилище и предвидливо го е разположил достатъчно нависоко на хълма на Завалската планина (Кози гребен) и достатъчно далече от мястото, където след 3200 години щели да бъдат построени къщите на съвременното село Гърло  Поклон и пред благоразумния мързел на жителите на Гърло – за това, че никой все още не си е изградил здрава каменна ограда с ломените камъни, подготовени отпреди 32 века  Въобще не е вярно, че тия дни само 3-ма са избягали от Карлуково. Четвъртият снима. Велиновска река тече невероятно пълноводна за това време на годината покрай Ездимирска планина (вляво). Високо горе вдясно е шосето в подножието на Парамунска планина. Там на крайпътно дърво е закрепена проста дъсчена рамка с избелял гоблен–икона и е закована летва с надпис 100 м. Да бе, да – 100 м. Стъпките в снега подсказват ясно посоката, а също така засилват увереността, че преди нас е имало и други (избягали от Курило).  Част от дърветата наоколо изглеждат разцъфнали. Това са дървесни лишеи, от които нападнатите дървета няма как да избягат. По изсъхналите вече дървета няма лишеи.  Полуразрушеният Мисловщицки манастир „Успение Богородично”. Опитвам да си представя как е изглеждал преди 150 години, когато несъмнено е бил опора на българския дух и на българската книжовност в северното Краище. За да попаднеш тук сред малцината просветени е трябвало да се откажеш от светския живот в Брезнишко-Трънския вилает и да положиш три обета : решително да се откажеш от земните блага (обет нестяжения), да избягваш изкушенията (обет целомудрия) и смирено да слушаш по-мъдрите (обет послушания). Трябвало е да спазваш обетите. Дотук с опитите да си представям благопристойния и христолюбив монашески живот. Не ставам  Независимо от окаяния си вид манастирската черква си има олтар .. зад него - импозантна фреска на Богородица с младенеца .. дървен иконостас пред олтара .. на иконостаса с тиксо и кабарчета са закрепени няколко икони-щампи .. пред олтара вляво има аналой - проста дървена маса с каменна плоча, върху която свещеникът поставя разтвореното евангелие по време на богослужение .. по средата на помещението под напукания таван по някакво чудо стои все още изправен църковен свещник .. върху разкривена малка масичка до стената вляво – полуразкъсана картонена опаковка с десетина свещи .. до свещите – буркан с няколко монети на дъното .. пред олтара и върху аналоя (каменната плоча) – пластмасови вази с изкуствени цветя ..
  Цената на свещите е само 20 стотинки – тук изглежда все още не знаят, че в столицата евтините свещи вече са по 40 стотинки. Предлагането на църковни услуги по ценоразпис утвърден от Светия Синод (точно така пише в Интернет) тук е доста ограничено  Дали тук ще дойде православен свещеник на Възкресение Христово (12 април 2015 г.), на Успение Богородично (15 август – храмовия празник) или на Рождество Христово (24 декември)? Трябва да е 100 % сигурен, че от Карлуково или от 4ти км пак ще избягат достатъчно откачалки. Аз бих избягал.  Пресичаме реката по мостчето и изкачваме стръмната пътека до шосето. Автомобилът бавно пъпли докато зорки очи не забелязват син знак върху скалите. Тука е – на 30на м
  От шосето започва тесен покрит със сняг 20-на метра дълъг скален корниз - наклон 60-70 градуса. Вляво от корниза – отвесни назъбени скали обрасли покрая с храсти. Вдясно от корниза – заснежена тревна леха с редки храсти. Вдясно от тревната леха – отвесни скални зъбери над шосето. Тук е сянка, заснежения каменен корниз е като леден улей за бобслей. Удобните за хващане храстчета са през 2-3 м и общо взето са тънички. Изкачването отначало е в посока юг. Забивам нокти в заснежената трева и се опитвам да припълзявам в указаната южна посока до всеки следващ храст, за който се хващам със зъби - докато събера още малко сили, защото стръковете трева в ръцете ми просто се късат. Някъде там горе търсачката на адреналин със синьото яке прави „кръгом” и тръгва на север, минава на десетина метра над мен и изчезва нагоре сред Парамунските зъбери. Когато стигам до мястото на обръщане на посоката разбирам, че изкачването дотук е било мнооого лесно. Прегръщам едно по-стабилно дърво и танцувайки около него се обръщам на север. Пак наклон, но вече променлив – скална синусоида. 3-4 метра нагоре, след това – още толкова надолу. Няма проблем, защото има достатъчно храсти и дървета наоколо. Следващото нанагорнище по синусоидата е през заснежени скали. Нямам представа как се изкачих, но вече виждам входа.  Добре, че по скалите растат дървета и храсти, но колко ли дълбоки са корените им ? Остават още 10на  метра на север по нанадолнището на скалната синусоида. Лудостта не ходи по хората. Тя търси пещери

  тук няма стълбички  няма и парапетчета  няма осветление  това живот ли е – висиш си ти като прани гащи, изпаднал в дневна нирвана  и изведнаш нек’ви откачалки започват да ти светят в очите и да те сочат с пръст  викат ти на ухото, гъделичкат те и накрая дори ти се нахвърлят да те целуват ..  полузамразен разтвор на калциев карбонат  нали от CaCO-3 се образуват сталактити и сталагмити ?  заледените капки почти фосфоресцират  от пещерната гънка ме дебне зорко око .. неусетно се оказвам зомбиран  не мога да повярвам, че има такива цветове  този тук се е поизпотил  още веднаж ледената псевдофосфоресценция .. дали пък не е псевдофлуоресценция ?  там е белия свят  Сега май става по-ясно какъв е наклона – гледани отгоре главите на адреналинофилите биха били на около 1 м една от друга  Маххххни сеееее, мога и сама  Остават още само някакви си 7-8 м по заледения корниз .. сред тези храстчета има и бодливи .. някои се хванаха точно за тях..
  Наистина не знам как ми хрумна да се опитвам да им помагам да слизат .. Казано е : не учи попа да се кръсти .. не учи планинската коза как да припка по скалите ...
  Моля да бъда извинен – бях зомбиран от този кръвопиец  Централният площад на Брезник .. ритуалната клада е готова .. дочува се непринудено-веселата глъчка на кукерския празник  Това сега празници ли са ? Ееех как празнувахме допреди 30-на годинки.. Не някакви си обикновени, а все революционни празници – 1ви май, 9ти септември, 7ми ноември..  
  Ден-два преди събитието партийният функционер по месторабота ще се опита да вербува носители (носачи) на манифестационни атрибути, изтъквайки каква висока чест е точно ти да понесеш червеното знаме или плаката с гордия надпис за 110% изпълнен план. Но ти от горчив опит си знаеш, че връчат ли ти знаме или плакат – няма как да се изпариш с тях още в началото на светлия революционен празник и затуй предвидливо си увил около десницата си не особено чист бинт. От ранни зори в празничния ден единственото национално радио бичи песни за прослава на българското БКП, на румънското БКП, както и на всички БКПта по всички земни кълбета. Единствената национална телевизия превърта мили и незабравими картинки от трибуната на мавзолея, където пионери поднасят букети на пенсионери, както и птичи погледи към стройните колони на трудещите се, пъплещи по жълтите павета. Кръстовищата около центъра са блокирани от милиционери и отрядници (qu'est-ce que c'est ?) – така, че и пиле да не може да прехвръкне без специален пропуск. Трудещите се от предприятия, институти и учреждения се явяват в предвидения час на точно определените места. Ведомственият партиен функционер отбелязва с чавка явилите се в списъка. Сега е момента незабелязано да се шмугнеш в някой вход или двор и да търсиш спасение от тържествената трамбовка..  Кукерският празник в Брезник през януари’2015 е различен. На една от дългите улици водещи към централния площад една зад друга са наредени кукерските групи от брезнишките села и от самия град.  Мислите че в шишето има Fanta ? Мислете си каквото искате, ама тази Fanta какъв синджир прави..  Всеки кукерски тим - 10-15-20 души - е съпроводен от самобитен оркестър и още толкова кукерски поклонници от съответното селце. По-голямата част от кукерите са окичени с разнокалибрени звънци или клопотарци – както ги наричат тук. Когато му дойде реда – всеки кукерски екип съпроводен от собствените музиканти навлиза на площада и прави няколко почетни обиколки, тръскайки клопотарците.  Докато изчакват реда си – другите кукерски отбори подгрявани от своя си оркестър се гонят, подскачат, играят хоро, провикват се, тръскат клопотарците си. На 20-на метра е другият кукерски отбор – там свири друга музика, заглушавана от шума на техните клопотарци  Всеки може да влезе сред кукерите, да ги разглежда отблизо, да си говори с тях, да ги снима, да помоли да си сложи за малко импозантна кукерска шапка  - обикновено му разрешават  Тротоарите и площада са препълнени с ентусиазирани зрители – брезничани, от брезнишките села, перничани, от пернишките села, софиянци, от къде ли не..  Дядо белобради – вместо ряпа да вади - с накривен каскет носи щура баба на ръце  Опинците на дядо белобради – оригинални Dolce & Gabbana  Кой е изкарал тези хора през януари да прекарат 5-6 часа навън ? Температурата на въздуха не е отрицателна, но е не повече от 4-5 градуса, част от тротоарите и уличните платна са заледени и отвреме-навреме някой успява да друсне по .. ъъ ..  Тежи ли ти главата, главата, още, горната - носиш си я на рамо  Кой е мотивирал кукерите да участвуват в тази януарски карнавал ? Едва ли са им платили. Ако сега имах подходящ кози смокинг – щях да бъда сред тях  Сатаната + хардрок-прическа + рога + 20 см нокти + вила  Баба (кисело мляко „ох на баба”) + прегърбен едва кретащ белокос и беловежд Дядо + двойникът на Влад Цепеш (граф Дракула) - с черния калпак и подвитите надолу мустаци  Чичката разхождащ рунтави вежди + къдрав мустак и Миньоро с чимширената китка (огрибка)  Миньоро с чимширо и дедомразовската шапка пафка ли пафка – без да чете надписите по цигарените пакети.  Чичката с рунтавите вежди и къдравия мустак (вдигнал е маската над главата си) се оказва сваляч от класа  Ето я. В скромна носия от Брезнишко-Трънския вилает  Синьото Око разбира, че е на фокус  Какво ли пеят брезнишките девойки ? Дълго се опитвам да чуя песента сред нестихващата глъчка, бумкащите тъпани и разлюляните клопотарци  ами да : дочух само малка част от песента им, останалото го разчетох по малиновите им устни и закачливите пламъчета в очите им :
  „... Брала мома къпииинии, брала мома къпииинии, брала мома къпиини у попови градииини, оф аман аман зоор замааан ...”  „... тъкмо плета прескооочии, тъкмо плета прескооочии, тъкмо плета преескоочи и пъдаро изскоочи, оф аман аман зоор замааан ...”  „... дигни моме фустааанаа, дигни моме фустааанаа, дигни моме фустаана да не газиш бостаана, оф аман аман зоор замааан ...”  довиждане, Синьо Око  според народните поверия кукерите със страшните си одежди и със звънците си гонят злите духове и мрачните демони  Но кои са днес злите сили ? Кого всъщност искат да изгонят брезнишките кукери-екзорсисти гледани с възторг от стотици техни поклонници ?  Преди сънародниците ни са били убедени, че бесове, кикимори, караконджули и таласъми обикновено се крият в дън горите тилилейски, в затънтени блата или в зловещи руини. Съвременните зли демони изглежда са успели доста вещо да замаскират присъствието си около нас. Не е ли този кукерски карнавал гръмогласен протест срещу реалната заобикаляща ни българска действителност ?  кукерски протест срещу мошеническите цени на тока и качеството на електроподаването 190-200 V  кукерски протест срещу мизерните пенсии  кукерски протест срещу мижавите заплати  кукерски протест срещу несправедливите данъци и кръвопийските административни такси  кукерски протест срещу менте-храните които ни пробутват  кукерски протест срещу миризливата питейна вода – ако въобще я има  кукерски протест срещу псевдодемократизираното здравеопазване  кукерски протест срещу безумното образование  кукерски протест срещу осеяните с дупки пътища  кукерски протест срещу мародерството с цените на бензин-нафта-газ  кукерски протест срещу непобедимата безработица  кукерски протест срещу бандитите от които „нашата” полиция май не може да ни опази  кукерски протест срещу принципа „за кокошка няма прошка, за милион няма закон”  сърдечен кукерски привет за справедливата .. съдебна система и за неподкупната .. прокуратура  последните преминали на площада кукери от село Ребро стават първи – на тях се пада удоволствието да запалят ритуално пречистващата огнена клада  затворете за миг очи .. еее ? изморени ли са музикантите ?    кукерски вот на доверие за бандитската приватизация ..  кукерски овации за корумпираната администрация  кукерски по здрав за тези които уж сме избрали да ни представляват и да защитават гражданските ни интереси  дървата са смолисти и огънят лумва бързо  пречистващите пламъци се издигат нависоко .. къш зли духове  пламтящите дърва пукат и наоколо хвърчат магични огнени искри .. къш мрачни демони  ритуалното огнено зрелище е съпроводено от нестихващ звън на клопотарци .. къш караконджули-кръвопийци  и изведнаж – бууум ... тряяяс  вълшебните огнени искри стремително се издигат нагоре, опитвайки се да достигнат ракетите  стотиците възторжени екзорсисти около пречистващия огън с упование са вперили погледи във фееричните фойерверки  високо горе като че ли проблясва НАДЕЖДАТА  къш продажни партократически караконджули .. къш вампирски мутри .. къш ченгета-таласъми .. къш бандити-върколаци .. къш лукави банкери .. къш корумпирани чиновници ..

  ДА ВИ НЯМА

  Лозето не ще молитва

  Евросубсидии ? Ще бъдет усвоени – от когото трябва и както трябва

  Лозето иска МОТИКА


  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  kuins on Пет Яну 23 2015, 20:25  ...НЯМАМ...

  ...ДУМИ...

  Благодаря за изживяването!

  Чест и почитание! ръкостискане
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  Булти on Съб Яну 24 2015, 00:39

  .... верно , невероятно преживяване ...

  Shocked Shocked Shocked

  - Благодаря ти !!!

  ръкостискане
  avatar
  Ватус

  Брой мнения : 1175
  Join date : 29.10.2010
  Age : 62
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  Ватус on Съб Яну 24 2015, 10:29

  ЕЕееее, тва си е направо дълго - късометражен филм... Shocked
  Евала Чавдаре за труда ти и споделеното преживяване! ръкостискане Осезаема е мистиката на това кукерско тайнство. Нямам думи..
  супер супер супер супер супер супер супер
  avatar
  kuins

  Брой мнения : 1234
  Join date : 06.09.2013
  Age : 71
  Местожителство : Бургас

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  kuins on Пон Яну 26 2015, 16:17

  chpetrov написа:
  Пожелавам ти

  1) да имаш достатъчно сили - за да промениш това което можеш

  2) да имаш достатъчно търпение - за да приемеш това, което не зависи от теб

  3) да имаш достатъчно разум - за да правиш разлика между двете

  И не забравяй - Аете пае пае

  Бъди здрав

  Чавдар

  Чавдаре, благодаря сърдечно!
  Пожелавам ти същото за ясно изразената позиция.
  Жалко, че все още има хора, които гледат от високо и безопасно място сеира български.
  Митко Христов - Куинса
  ръкостискане

  avatar
  chpetrov

  Брой мнения : 636
  Join date : 04.01.2014
  Age : 68
  Местожителство : софия

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  chpetrov on Сря Яну 28 2015, 13:15

  https://www.facebook.com/video.php?v=843127312414717

  Лозето не ще молитва, а МОТИКА

  Sponsored content

  Re: Антоновден - 3200 години българска астрономия

  Писане  Sponsored content


   В момента е: Нед Дек 09 2018, 22:29