Приключенията на Булти и приятели

приключения без край в памет на Булти


  Случки , Истории и Приключения под Водата

  Share
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Булти on Вто Авг 19 2014, 12:11

  ... очаквайте включване ...

  ... междувременно ще е готино да напишете нещо ...

  .... аре , Лорд Ватусе ти си ...

   скок


  Последната промяна е направена от Булти на Чет Сеп 04 2014, 11:41; мнението е било променяно общо 1 път
  avatar
  Ватус

  Брой мнения : 1175
  Join date : 29.10.2010
  Age : 62
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Ватус on Чет Авг 21 2014, 11:10

  Митак, благодаря за поканата, но това лято ми се разгони фамилията от смени и бач до чанч. Crying or Very sad 
  Превърнал съм се в зомби.. What a Face 
  Ако искаш ми вярвай ама до сега нямам сефте на морето. Sad   Надявам се септември да се топна.. удавник 
  Едвам имам време да прегледам форума от горе, от горе. въххх 
  Надявам се есента и зимата да съм по активен. пиша 
  Сега ако нямаш против и ако намеря време мога да пусна някои мои стари писания, които на теб са ти до болка познати, но на някой от колегите може да са им интересни. Rolling Eyes 
  avatar
  Ватус

  Брой мнения : 1175
  Join date : 29.10.2010
  Age : 62
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Ватус on Чет Авг 21 2014, 11:24

  Eдна историйка или по точно как една риба, ме накара да се почувствам, като последният глупак.
  Ловувахме на юг от "Дюни". Бях легнал на плиткача в самия прибой, в очакване да се появи нещо, по което си струва да стрелям. Беше минал повече от 1 час и нищо. Писна ми да ме подхвърлят вълните насам натам и оттегчението ме обхващаше все повече, когато изведнъж в пяната се появиха силуетите на два огромни лаврака. По моя преценка, всяка една от рибите, беше не по малко от 7-8 кг. Въпреки, че доста клатеше и видимостта не беше особено добра, инстинктивно стрелях по едната риба. Не бях особено сигурен в попадението си и докато се взирах през разпенената вода, за части от секундата, харпунът ми бе изтръгнат от ръката и след миг го видях да заминава на някъде със страшна скорост. Всичко стана толкова бързо, че чак глътнах вода от изненада. Изправих се в цял ръст, във вода малко над коленете и загледах тъпо по посока на безследно изчезналият ми харпун. В по глупава и нелепа ситуация, не бях попадал. Представете си, отстрани как съм изглеждал. Един голям мъжага, харпунджия, изправен в 50 см. вода, в пълно бойно снаряжение, само дето му го няма най важното, пушкалото. А защо му го няма пушкалото, защото една риба му го беше взела и отнесла на някъде. Колкото и комично да ви се вижда, тогава се почувствах ОГРАБЕН. Един лаврак беше бръкнал в джоба ми и отнесъл 180 лева \ цената на харпуна\. Бях бесен и с право, нито риба, нито оръжие. Не ми оставаше нищо друго, освен да се впусна в търсене. Джапах близо 20 минути в плиткача и изведнъж го видях, харпуна. Приближавах бавно, много бавно и тихичко към него, ръката ми беше вече на 20 см. от дръжката и тъкмо да го сграбча и той отново отлетя на някъде. Този път толкова яко се разпсувах, че чак лапините се изчервиха. Егати конфузната ситуация. Какво щях да разправям, като изляза от морето без оръжие? Близките ми щяха да ме спукат от бъзик. В този момент, самочувствието ми на харпунджия, клонеше към нула. Наложи се да повикам групата за "бързо реагиране и издирване на харпуни", състояща се от сина ми, приятеля ми и аз - каръкат. След около 30-40 мин. интензивно търсене, най после приятелят ми забеляза харпуна, да се прелива с вълните, на около 300-400 метра от мястото на събитието. След като най- после драгоценното оръжие беше в ръцете ми, внимателно придърпах стрелата която много натежаваше и когато я повдигнах с надежда, се оказа, че на нея имаше само няколко килограма усукани водорасли, а от лаврака и помен нямаше. До известна степен бях удоволетворен, че успях да си върна харпуна, но за сметка на това ме обхващаше все по голям яд, за пропуснатата възможност да се окича с такъв невероятен трофей, какъвто щеше да бъде тази голяма риба.
  И до ден днешен, когато минаваме край мястото където се разигра тази случка, близките и приятелите ми, с нескрита ирония ме приканват, да отида да си търся лаврака. Те обаче не знаят, една много истинска приказка, че щом не съм успял да взема тази риба, значи тя не е била МОЯТА РИБА!!!
  avatar
  noemis

  Брой мнения : 872
  Join date : 01.08.2013
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  noemis on Чет Авг 21 2014, 15:49


  Моята история за изтървана трофейна риба е близка донякъде, макар и далеч не така драматична като развръзка.

  Събитието се случва на 23 септември 2012 близо до Кумсуат (Паметника), който се намира между Фара Шабла и Тюленово. Предния ден водата беше обичайна за това време на годината: около 21 градуса и 5-7 м видимост, но когато влязох пак там на следващия ден ... през нощта беше минало някакво силно (но не студено) течение от дълбокото, което беше измело като че с магия цялата мътилка и водата се беше избистрила като високопланински студен поток или някое от седемте рилски езера например. Много рядко явление за Черно море, което ми се е случвало да видя едва три пъти в живота ми.

  Висиш си на 14 м над дъното, а имаш чувството, че ако протегнеш с ръка можеш да го пипнеш, поглеждаш настрани и ти се струва, че виждаш хоризонт под водата!!! Не ми е възможно да кажа каква е била реалната видимост, но усещането беше като за десетки, ако не стотици метри. Докато плувах като че ли без посока бях забравил, че държа харпун и изобщо за какъвто и да е риболов - насладата да се рееш (усещането е точно като за реене, а не плуване) в толкова чиста вода е неописуемо и несравнимо, човек трябва да го изживее, за да го разбере. Времето сякаш бе спряло, часовете се нижеха, а аз не ги усещах - исках никога да не изляза оттам.

  По някое време някъде отстрани започна бавно да се надига нещо тъмно. Когато се обърнах, видях как право към мен се приближава врана с прилични размери - от любопитство или по някаква си нейна, друга причина, беше решила да дойде и да ме разгледа по-отблизо. Ами хубаво,рекох си и се усетих че все още стискам харпуна в едната ръка. Добичето се приближи съвсем до мен като от врана с прилични размери се уголеми до врана с доста големи размери. Насочих без резки движения харпуна с изпъната докрай ръка - на въжето имах 6 м, трбваше да са повече от достатъчни. Последва прицелване (при такава голяма и почти неподвижна цел това е най-лесното), изстрел и сладко предчувствие, гледайки как стрелата лети като по конец право в средата на рибата.

  Е да, ама не! Бях напълно забравил колко много лъже разстоянието, когато водата е толкова бистра. Шестте метра и изпънатата ми ръка не бяха достатъчни - стрелата изпъна въжето на няма и половин метър от целта, след което плавно започна да пада към дъното. Изненадата обаче тепърва предстоеше. Вместо да се стрелне към дълбокото, въпросната врана тръгна пак към мен и се спря на метър от маската ми!!!

  Внезапно от голяма, тя стана огромна! Не съм виждал толкова голяма дори на многото клипчета с които е пълна мрежата. Очилата са ми подарък и с така обработено стъкло, че да не увеличава образите под водата, както е с традиционните маски. Въпреки това ми е изключително трудно сега, а и тогава, да мога да кажа точно колко голяма беше тази пущина. Знам само че почти напълно "изпълни екрана", ако мога така да се изразя и че беше с невероятно красива окраска с преобладаващ зелен цвят.

  Та враната поседя с лице към мен няколко безкрайни секунди, след което тръсна с глава,  сякаш ми изсумтя презрително, и после бавно и с достойнство се изгуби между лабиринта от камъни и канари под мен. Дори не направих опит да я последвам, прибрах си кротко стрелата и почти засрамен тръгнах да се прибирам - слънцето вече беше започнало да се скрива на хоризонта.

  Следващите дни, макар че изпитвах известно съжаление от несполуката и няколко поредни дни сънувах тази прекрасна риба, си казах, че всъщност се е получило много добре, че не улучих. Хубаво е човек да знае, че в това море все още ги има и могат да се видят такива гиганти. Тази врана е все още някъде там, в това съм напълно сигурен, като съм сигурен и, че ако някой друг я беше хванал за това щеше да се говори и пише много, много дълго време.

  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Булти on Чет Авг 21 2014, 23:11

  йессс йессс йессс 

   либоф-ф-ф 
  avatar
  Ватус

  Брой мнения : 1175
  Join date : 29.10.2010
  Age : 62
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Ватус on Съб Авг 30 2014, 15:03

  Я вижте на каква историйка попаднах разказана от нашият приятел Джийм Бийм преди девет години.
  Тогава завалията е още нямал мушкато на терасата, ама пак е пращял голЯми кЕфали.
  Веско, надявам се, че няма да се сърдиш, че помествам това твое емоционално откровение, за проштапулника ти в подводният риболов.
  17-11-2005 14:50
  Така е Акира, първия път си е първи път. Никога няма да забравя първия си улов на плуваща риба. Събота,к-г Веселие,лято, пек,море, обаче........ и големи вълни. Аз с току що купен турски харпун 75 см.нова маска и шнорхел Беша, но все още без неопрен и свестни плавници, горя от желание да си пробвам придобивките не толкова за улов ,а просто да ги пробвам. На Веселие знаете, преди всичко семейни плажуващи компании и доста харпунджии. Близко до нас чувам разговор как двама пекани колеги коментират че и днес деня е загубен заради вълните, всички се тюхкат, даже и миди/тогава имаше/ не могат да извадят. Мене обаче не ме свърта, викам си ще влеза там до канарата /и гумата за която Петър и Добс вече бяха споменали/. Тръгвам аз а Петьо Вичев напълно правилно ме предупреждава че е доста опасно и безмислено,някои ме будалкат водорасли ли ще събирам и т.н, ама трае ли се? След близо 30 мин.борба с вълните, вече се каня да излизам и заобикалайки малката подводна скала виждам току пред мене ГОЛЯМА РИБА, от изненада даже не се сещам да и гръмна, тя ме заобикаля отдясно и аз вече извъртвам харпуна перпендикулярно и без да се целя стрелям. И това ми е първи изстрел с купешки харпун, Всеки е изпитвал това чувство като рибата блесне и опъне кордата. В прибоя даже не мога да я извадя от стрелата и здраво стискайки с двете ръце нея със стрелата и харпуна плувам навън. Така излизам до голямата скала и вече отвън си оглеждам улова и я меря – 2 педи, ама такава плетеница от корда не сте виждали! Явно другите от брега са видяли “борбата” ми и всички погледи вперени в мен , а аз на деветото небе отивам към моите хора и минавайки край едни от колегите с учудени погледи, ги питам каква е тази риба, защото ми е за пръв път , а единия ми вика – “абе я се разкарай, че се и бъзикаш с нас”, а аз наистина не знам каква е рибата, а вече бат Петьо ме светна че е офицерски кефал. А после една жена меле на мъжа си – “не ставало морето, сумати пари хвърли за такъми, бурно било морето, я виж това момче каква риба извади!” Направо ужас, ще ме намразят бъдещите колеги, може и някой от вас да е бил там!
  avatar
  Ватус

  Брой мнения : 1175
  Join date : 29.10.2010
  Age : 62
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Ватус on Съб Авг 30 2014, 16:53

  ...и една историйка от Булти, споделена преди десетина години.
  Той Админа мой човек, нЕма се сърди, че публикувам тук негово приключенийце.Twisted Evil
  Митак - наздраве Very Happy  4
  07-11-2004 13:54
  и аз имам подобен случай с корморан и то огромен ,а под водата ми се видя още по -голям [smile] ...действието се разви на Бургаския плаж преди години ,тогава вадех рапани на апнеа и доста успешно се конкурирах с наргилетата ,обикновено мъкнех вътрешна гума след себе си ,вместо буй ,някой може да ме е виждал...винаги си носех Стена за всеки случай...беше сравнително мътно ,но за Бургас си беше направо супер,плувам си аз - гледам платерина ,майната и ,за една риба ме домързя да си взема харпуна от гумата ,помислих си ,че е случайно,после още ,после...с неземна радост установих ,че залива ври от риби и то всякаква ,мисля че беше юли месец ...наоколо киорав харпунджия няма( те там не ходят - около моста) и рибата изобщо не беше наплашена ... и като настана една сеч(баташкото клане бледнее) колкото повече удрям ,повече риба откривах,беше чудо..после като ги броих се оказаха 25 риби повечето над килограм ,на брега се събра народ ,прегръщаха ме [smile] ,както и да е...стрелях аз опиянен и по едно време гледам глава с огромна шия идва изотзад съвсем близо до мен ,после гърбица и нещо което абсолютно прилича на чудовището от Лох Нес ,"нищо чудно -помислих си в първия момент ,то при толкова много риба " и по навик се приготвих за изстрел и чак тогава видях големите лопати на корморана да червенеят махайки нахално под носа ми ,е малко остана да се блъсне в мен ...изскара ми акъла отвсякъде....Лохненското чудовище а ! [smile] ....смейте се ,но там отдолу ,тогава приликата беше поразителна
  avatar
  Ватус

  Брой мнения : 1175
  Join date : 29.10.2010
  Age : 62
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Ватус on Съб Авг 30 2014, 17:18

  ...фана ме клептоманията и продължавам да крадвам чужди историйки... Embarassed
  Тази пък е разказана от Ичиконти преди 6-7 години.
  Христо не се сърди, не е лошо отново да се похилим малко.
  надраве


  23-05-2008 20:01
  Мойта историйка е по-прозаична!?
  Отивам на море с гадже.Беше преди 17-18 години.Гаджето с цици.А аз с харпун!
  Естествено, се правя на мъж и заявявам, че съм голяма работа и довечера, ще ядем риба.Да ама, рибата не смята така....Харпунчето късо-50 см.Кой да ти каже, че летяща риба се бие с дълъг харпун, пък и в тия години, в БеГе-то къде ти такива харпуни?Естествено, слука -НЯМА!Стрелата лети бавно, а рибата бяга бързо.Решавам да изляза и да предложа вечеря в ресторант!Тъкмо изплувам, и от към малкото плажче на "Райския залив" към мен заплуват две рибета.Малки и бързи.Като истински каубой, правя едно предварение и дърпам спусъка.О.... изненада..... рибката се закова на стрелата!Не го очаквах...честно!От ухилване, ми влезе вода в устата, но вече съм на плиткото.
  Излизам аз, горд и наперен.Скривам рибето под сака на неопрена барабар с харпуна и се затичвам да търся мадамата- да се хваля.
  Отдалечавам се на няколко метра и докато разказвам и ръкомахам превъзбудено, усещам как съдбата зад гърба ми, е намислила друго........
  Когато наближих сака за принадлежностите с мацето под ръка, видях едно облизващо се бездомно куче.Наистина надеждата умирала последна!!!Отказах да повярвам , че рибата липсва, а дамата отказа да повярва на историята ми!
  Тази история ме поучи.Вече съм безкомпромисен, но към жените, особено към по-младите! [lol]
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Булти on Съб Авг 30 2014, 21:52

  супер супер супер
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Булти on Съб Авг 30 2014, 22:26

  ... мисля , че е нужно да се спомене , че разказите са написани първоначално в Спиърфиш ...

  Very Happy

  ... верно имаше и един пич - Акира .... баси колко бързо минава времето ....

  Twisted Evil
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 10:14

  Лорд Ватус написа: Колкото и комично да ви се вижда, тогава се почувствах ОГРАБЕН. Един лаврак беше бръкнал в джоба ми и отнесъл 180 лева \ цената на харпуна\. Бях бесен и с право, нито риба, нито оръжие. Не ми оставаше нищо друго, освен да се впусна в търсене.

  - вече изминаха доста години , откакто пишем и се четем по Форумите Very Happy и струва ми се , че наблюдавам едно интересно Явление ( предполагам и някои от вас забелязват същото ) - когато някой напише , някое Приключение - то неминуемо , само леко променено се случва на някой друг - от прочелите го  Very Happy ... почти всеки разказ , фраза или мисъл захвърлена в Нета се връща обратно , подобно на бумеранг от Виртуала . Един хвърля - друг връща топката Very Happy ... някой ден , учените вероятно ще открият Смисъла на това Явление , освен ако ... това не е Замисъл на ...Този дето създава всичко ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 10:35

  Разказа на Ватуса , бе написан преди години . Бях забравил за него . Наскоро Лорда реши да го публикува и тук - благодарности за което ... Когато се появи във Форума  , втората публикация ,  в момента нямах време да я чета и и хвърлих само бегъл поглед . Веднага ми попадна фразата - почувствах се ограбен и моментално ми изплува цялата История ... защо ви пиша всичко това , ще разберете по надолу Very Happy ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 10:53

  Моето Приключение се случи вчера Very Happy . По принцип не трябваше да влизам в Морето - силен с пориви до 12 метра в секунда - източен , североизточен вятър и следобеда се очакваше буря с гръмотевици . Не трябваше , но не бях влизал дълго време и .... знаете как е Very Happy . Разчитах единствено на природната защита на полуострова на Анхиало - все пак е имало причина , Древните да построят селище - точно тук ...

  След припряно суетене по подготовката на лодката - не я бях пускал месеци , с много мерак и радост в Душата НАЙ НАКРАЯ вече съм на мястото , дето пускам . Гледам некви руснаци - на около 50 - 60 години - двойка . Точно там . Жената качена на брега , мъжа във водата . Доближавам се и ... виждам как рашъна вади с две шепи от морето голяма медуза Shocked ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 11:06

  Държи я за шапката Very Happy и доближава пипалата и - стърчащи отгоре  към лицето си Shocked
  - Не-е-е-е-е !!! - боже , този глас нима е моят Very Happy ?!?
  Рускинята която е с гръб към мен  и вероятно не ме е видяла до този момент , подскача и  се удържа на косъм , да не лупне в морето . После си плюе в пазвата ( а аз си мислех , че само българите правим така ) . Мъжа отреагирва с фразата в смилъл :
  - От какво се бои тоя ! - Ние само снимка ще си направим ! - изглежда ми нещо май ядосан .    Едва сега виждам , че половинката му държи фотоапарат Very Happy . Аз продължам да нахалствам и да му обяснявам - все пак , да не си пипа очите , при което мъжът се усмихва и вече с приятелски тон :
  - Я , знаю !!!
   - Тьи знаеш , ама аз отде да знам !!! - при което избухваме всички в смях ...


  Сприятелихме се . Дори ми помогнаха да пусна лодката
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 11:29

  В морето обаче , работата хич не биваше . Мъртвак и беше станало доста по мътно от предния ден . В плиткачите все пак имаше някаква видимост - около два метра Very Happy  , но риба изобщо не се виждаше  . В дълбокото мярках  едрите  силуети на офицерски кефали , но там видимоста бе по малка от метър и след серия неуспешни изстрели се отказах . Сменях място , след  място , но ни на север , ни на юг - положението бе по добро Twisted Evil ...

  Огладнях и отворих консерва в лодката . Очакваната буря още я нямаше . Трудно бърках с вилицата в полуотвореното -  " русенско варено " Very Happy . Реших да поотворя още малко консервата . Не ще . Пръстите ми са леко надути и сбръчкани от солената вода . Трудна работа .
  - О-о-о-х !!! - палецът ми на лявата ръка е срязан - боли , та не се трае и кръв шурти Neutral ...
  Добре ще е , да прекратя лова и да изляза . Но аз съм бабаит Twisted Evil ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 11:40

  Вече е следобед . Явно ще се излиза без риба . Дядото пак ще ме бъзика Twisted Evil ...
  Последно гмуркане в завета на една буна ( координати само след почерпка Very Happy ) . Задно салто и съм в сравнително по тихата вода . Дълбочината е само два метра , но ми писна да се мятам в откритото . Фиката се люлее плавно и бавно - насам - натам . Видимоста и тя - два метра . Тъмно е . Перести облаци са надвиснали - вероятно скоро ще вали . Моля се - само да няма светкавици - от тях вече имам фобия Twisted Evil . Огнената плетеница от Зевсовата колесница , в която попаднах тази пролет , още е прясна в съзнанието ми Very Happy ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 11:54

  Люлеенето на фиката ме унася . Умората надделява . Май е време да си тръгвам ....
  Стряскам се от силуетите на лудо препускащи платерини . Изтървавам ги . Майната им - и без тва бяха дребни . На плитко съм и имам още апнея . Оставам не за друго , ами за  да запаметя подводната картина в съзнанието си , преди да си тръгна . Огромен силует идва от ляво . Обикаля ме . Аз си мисля , че пак съм задрямал ... но  ръката ми несъзнателно следва призрачната риба с харпуна . -  Тва не е такова !!! - ей на ,  такава  тъпа мисъл се зароди в съзнанието ми за някакви си милионни части от секундата Very Happy  . В следващия подобен отрязък от Времето , Силуета сменя посоката си , рязко на 180 градуса . Стрелям , някакси от самосебе си - без мозъка да е подал команда ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 12:14

  Дали уцелих ... дали не уцелих ... няколко милисекунди - тишина в главата ми ...

  - И-е-е-е-е ! - харпуна ми тръгва .  Някой го дърпа cheers cheers cheers  Да ама аз го стискам Very Happy . Рибата се мята на кордата - ударена е стабилно в опашния ствол . Хващам и стрелата - за да не се изниже към нея и да се разкъса . Придървам я леко  - да не се търка и блъска в дъното . Да ама ядец - плитко е , а линията ми е дълга  . Вече разпознавам кво съм харпунирал - Гофус с размери    , които досега през живота си , на живо  не бях  срещал .... и като взе да се мята тази ти ми риба ... affraid affraid affraid .... стана едно голямо кълбо , мятащо се в облак от мътилка . Посегнах с лявата ( дясната ръка , откакто я гръмнах , при рискови ситуации , неволно все я крия ) . Бръкнах в кълбото и за секунди сякаш нещо ме одраска яко  . Дръпнах си ръката и гледам  парче от ръкавицата виси . Баси лефера - ухапал ме е . В този момент ми стана кристално ясно , че за да го хвана сигурно , трябва да изполвам и двете си ръце ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 12:26

  ... в същия този момент си припомних , че отдавна десният ми палец е половин , а левия го срязох днес .... Е , приятели ,  в този момент нямаше сила , която да ме накара , да го фащам този полудел дзвер  с ръце - уплаших се , мамка му Twisted Evil ...
  Реших се на отчаяна маневра . Да го затисна с тяло към дъното и да гепам с дясната подмишница . Не се получи . След секунди гофусье се откъсна от кордата и изчезна в мътилката . А  аз стоях и гледах тъпо някъде в безкрая пред себе си , но не виждах нищо ....
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 12:35

  ... така епичната битка приключи Very Happy ...

  И като започна едно лудо гмуркане . Заваля . Затрещя . Мълнии падаха отвсякъде - някъде около мен , до мен , над мен . Изобщо вече не ми беше до тях ....

  What a Face ...

  По някое време , откъде ми дойде на акъла незнам , но попипах канията ( дето ми я подари Ватуса What a Face ) ... и кво ... ножа го няма ... паднал е по време на схватката ....абсурд беше да го открия в тоя мъртвак и тази мътилка ...

  мутант мутант мутант

  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 12:39

  ... и почувствах се ограбен ... и се сетих за разказа на Ватуса ...и разбрах точно , какво е било усещането му ...

  мутант мутант мутант

  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 12:48

  По нататък , историята се разви по следния невероятен начин . След като разбрах , че ми го няма ножа , се гмурнах  веднага . Долу бе вече полумрак , но  веднага мярнах синята дръжка  What a Face ... и си го прибрах . Обзе ме  приятна топлина . Изпитах щастие . Някой все  пак , бдеше над мен . Изплувах и просълзен ( ако това можеше да се забележи в мократа маска ) отправих благодарствен поглед към мъждукащия , насред тъмносивосиньочерните облаци , Залез . Ако наистина съществуваше ... Белият Гарван ... би бил някъде там ...
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 51
  Местожителство : Бургас

  Гофус

  Писане  Булти on Чет Сеп 04 2014, 13:11

  ... Надеждата се завърна отново в мен ... а можеше да срещна и друга по голяма риба ...продължавах и продължавах да се гмуркам ...

  смях смях смях


  Накрая умората победи а и на дъното нищо вече не се виждаше . Връщането бе трудно . Насрещни вятър и вълни . Мълнии падащи до мен . Вече отново се страхувах от тях Very Happy  .  Мислех и разсъждавах : - Ами ако бях взел Гофуса от Нептун , а ме бе поразил след това  Зевс гръм ...

  На брега ,  на една от каменните пейки , гледам кацнали два чадъра , а бурята бе в разгара си What a Face . Руснаците  What a Face .  Мъжът се доближи да ме пита как е била слуката . Вероятно са ме чакали под силния дъжд Shocked ...

  Качих лодката . Задърпах я към къщи . Тежеше - постоянно се пълнеше с вода . По улиците течаха реки . Газех в езера . Коли профучаваха и ме заливаха с  топли струи , есеннна вода ... дъжда барабанеше по неопрена ми , но отдолу не ме бе напуснала оная ... приятна мека топлина ...

  ........................ КРАЙ  .............................
  avatar
  ichikonti

  Брой мнения : 409
  Join date : 10.03.2012
  Age : 51
  Местожителство : Севлиево

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  ichikonti on Чет Сеп 04 2014, 17:16

  наздраве Ха..ха... историйките биват!На брат Ноемис-много стилово издържана.
  Не знам дали съм я писал някъде тая историйка, ама ако се повтарям ще ме извините.
  Някъде около 91 г. грабвам Ладата на бащата, гаджето с циците и гумената лодка на дядо ми, и запрашвам на юг.Харпуна 50 санта, гумената лодка -руска и полуспукана, циците на гаджето обаче истинскиии....
  Отиваме на Змийския остров и ту секс, ту туй онуй, ту гмуркане.Далдисвам аз, а тя се притеснява къде съм и изведнъж от северната страна на острова виждам в абсолютно прозрачната вода една огрооомна ПЪСТЪРВА.Беше озъбена и спокойно плуваща на повърхността, а аз гледащ към дъното.Какво ме накара да погледна към повърхността -не знам, но като я видах  се стреснах?Беше на 4-5 метра от мен съвсем сама.Явно усети уплахата, защото потреперах и бавно се отдалечи.Аз я "понадих изотдадзе" и видях как тежката 8мм стрела пада бавно към дъното.От къде да знам, че с това оръжие нямам никакъв шанс срещу нея?
  Излизам аз разстроен и гледам гаджето се подплашило повече от мене.Тръгнало да ме търси и се наболо на кактусите.Спасявало се от някаква двуметрова черна водна змия излязла на скалите.Естествено ядосан от пропуска, аз се правя на мъж и тръгвам да я търся.Намирам я заклещена между скалите.Наръгах я със стрелата и какво да видя-от стомаха й излиза като от месомелачка сива пихтиеста маса.ГАДНО.Викам си стига Имоции....тръгваме си.
  Да ама НЕ!Лодката спаднала, а помпата е на другия бряг.Викам-давай маце влизай в спаднала лодка.И греба си аз към брега, а лодката се сгъва по средата при всеки напън.Мацето взе да се донаплашва.....По едно време времето се "смарангяса" и духна вятър, ама срещуположен.Е те сега се посрахме.....!?!?!Аз греба напред, лодката се сгъва надве, вятъра ме връща назад.Вълна излезе.Ужас.Викам си:мечка страх- мен не страх.И понеже съм си инат, пък и бивш езерен ветроходец, давам ряз на греблата.Като доближихме брега, вятъра поутихна заради ветровата сянка.Това и чаках.
  Сега, като  припомням на съпругата си тая случка, тя вика, че й е било много страшно.
  Ама по-страшно ми беше на същия плаж през 93-та, когато щях да спасявам един приятел, който вместо да се удави излезе на брега, а пък аз вместо да го спасявам, щях да се удавя!
  avatar
  Ватус

  Брой мнения : 1175
  Join date : 29.10.2010
  Age : 62
  Местожителство : Бургас

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Ватус on Пет Сеп 05 2014, 08:36

  Булти, Фантастико разказвач си Браво ! , напълни ми душата с невероятно разказаното приключение супер супер супер
  обичам те

  Ицо, я разкажи и ти, кво се случи като си го играл спасител на плажа. Question

  Sponsored content

  Re: Случки , Истории и Приключения под Водата

  Писане  Sponsored content


   В момента е: Сря Яну 16 2019, 10:56