Приключенията на Булти и приятели

приключения без край в памет на Булти


  Четиво за кандидат-депутати

  Share
  avatar
  chpetrov

  Брой мнения : 636
  Join date : 04.01.2014
  Age : 67
  Местожителство : софия

  Четиво за кандидат-депутати

  Писане  chpetrov on Вто Авг 12 2014, 13:22

  Указ № 201/05.08.2014 г.  На основание чл. 99, ал. 5 от Конституцията на Република България
  ПОСТАНОВЯВАМ:
  1. Разпускам ХLII Народно събрание на 6 август 2014 г.
  2. Насрочвам избори за Народно събрание на 5 октомври 2014 г.


  Методическо ръководство за генериране на предизборни обещания
  от кандидати за президент, депутати, евродепутати, общински съветници и кметове  Големите обещания намаляват доверието. По тази причина в предизборните програми избягват конкретиката. Но все пак нещо трябва да се обещае. Настоящата методика е набор от обтекаеми клишета достъпни за всеобща употреба. За съчиняването на предизборни обещания не е необходима нито юридическа, нито филологическа, нито икономическа, нито инженерна, нито медицинска, нито богословска, нито каквато и да е друга квалификация. Разбира се методическото ръководство може да бъде ползвано и от различни породи инженери, медици, икономисти, юристи, филолози и всевъзможни други специалисти, както и от неспециалисти. При композиране на индивидуалното обещание се преминава последователно от една колона към следващата, като от всяка колона се подбира ред с подходящи формулировки.


  Понякога – в зависимост от очакваната аудитория - е добре да бъдат вмъквани и актуални словосъчетания като : „запазването на стабилността на банковата система”, „борбата със световния тероризъм”, „детските надбавки”, „отношенията с Европейския съюз”, „модернизиране на транспортната инфраструктура”, „положението на пенсионерите” и др.
  Използват се също така и подходящи предлози (в, на, с, за, към, между, от, през, чрез), съюзи (и, че, но, обаче, при условие че), частици (по-, най-, нека), както и други части на речта.

  И така : прочистете гърлото си, поизчакайте да стихнат клакьорските овации и започнете уверено :

  h1 + b2 + c3 + g4 + d5
  ... Като бъдещ президент ще работя неуморно за поддържане и надеждно нарастване на социалната сигурност чрез демократизиране на управлението по цивилизован път !

  a1 + b2 +d3 + а4 + h5
  ... Като бъдещ народен представител моята главна цел ще бъде реализация на надеждно подобряване на условията на живот и труд в съответствие със световната практика и по демократичния модел на гражданското общество !!

  c1 + f2 + g3 + f4 + b5
  ... Като бъдещ кмет на общината ще се боря неотстъпно за осигуряване на най-благоприятен ресурс от бюджетни приходи, което ще определя стратегията ни в близките години !!!

  b1 + h5 + g3 + f4 + f5
  ... В бъдещата си дейност като общински съветник моят приоритет ще бъде създаване на стратегически важен ресурс от бюджетни приходи без допълнителни разходи и без повишаване на данъците и таксите !!!!

  В последните два примера кандидатът за кмет и кандидатът за общински съветник имат обща политическа платформа, т.е. те са от една политическа сила.

  Кандидатите за изборни длъжности, които възнамеряват да се включат активно в брауновото движение на българския политически живот и волно или уж неволно да ползват описаните похвати в настоящото „Методическо ръководство за генериране на преизборни обещания”, чийто автор несъмнено е Чавдар Петров, е необходимо да прочетат внимателно действащия „Закон за авторското право и сходните му права”, обн. ДВ. бр.56 от 29 юни 1993г., последно изменен ДВ. бр.25 от 25 март 2011 г.

  На всички заинтересовани искрено желая изборни успехи.

  За контакти – http://bulti.forumn.org


   В момента е: Чет Юли 19 2018, 22:22