Приключенията на Булти и приятели

приключения без край в памет на Булти


  Пернишки истории

  Share
  avatar
  Jorestes

  Брой мнения : 3623
  Join date : 29.12.2010
  Age : 36
  Местожителство : София

  Пернишки истории

  Писане  Jorestes on Чет Сеп 13 2012, 11:57


  Топ 5 на най-интересните истории в Перникнеделя,

  В категория » Перник, Слайд Всеки град има своите интересни истории и Перник не прави изключение.

  Колоритни хора в града много, но има някои, които ще се помнят доста по-дълго. Затова се опитахме да съберем петте най-интересни човешки истории.


  Димитър Корчев
  1. Пернишкият скакауец

  Всички знаят, че наричат перничани сакауци, а “Хиподил” дори направи песен затова. Малцина обаче са тези, които помнят от къде идва този прякор.

  През 2000 г. Димитър Корчев от пернишкият квартал Църква участвал в шоуто на Къци Вапцаров “Риск печели, риск губи”, в която се решаваха кръстословици. Димитър трябваше да отговори “Кое е древноегипетското свещено насекомо?” Вместо скарабей обаче той каза скакалец.

  Грешката дошла от притеснение. На кръстословицата на Къци той първо отворил буквата “К”, а след това “С” и “А”. Трябвало да отговори до 10 секунди и първото, което му дошло на ум било скакалец. Заради прословутото пернишко “Л” обаче думата прозвучала скакуец.


  Кире Либерало

  2. Кире Либерало

  Перник винаги ще помни, че е дал на България най-успешния досега президент Георги Първанов. Но ще помни и Кирил Борисов – Кире Либерало. Той никога не стана президент, но е участвал в избори до смъртта си през 2005 г. 13 пъти. Той ошашави България на първите президентски избори като се кандидатира за президент и изложи програма от 22 точки. В политиката нахлу по маратонки и анцуг с дипломатическо куфарче.

  Кире Либерало се кандидатира и за кмет. В предизборните си обещания на местните избори преди години той твърдеше, че ако стане градоначалник на Перник първото, което ще направи е 8 трапезарии за социално слаби, след това ще прибере бездомниците. Една от идеите му за борба с престъпността бе да построи завод за пранги \б.а.белезници\, а престъпниците да връзва с тях по дърветата.

  Кире написа и няколко книги, но успя да издаде само една – “Кире Либерало 1:1″. Нереализирани останаха следващите две – “Кире Либерало на ти с жените” и “Случки”, в която се описват пикантни интимни истории от живота на автора, който твърдеше, че е спал дори с тъщата си.

  3. Влюбеният генерал


  Милена и Крум

  Историята на тогава 68-годишният Крум Михайлов, който по това време е шеф на шивашкото предприятие “Елена Георгиева”, и близо 40 години по-младата от него Милена също се разви драматично през 2005 г. Любовта между тях бе като латиноамериканска сага. Той е богат, директор на фабрика, генерал-лейтенант от резерва, има 2 хотела на Златни пясъци и е бил кандидат-депутат от Кърджали от Движението за социално слаби пенсионери. Милена пък е работничка в шивашката фирма. Още щом видял Милена той се влюбил в нея и я поканил на кафе. Любовната им история се развила бързо. Двамата заживели заедно.

  Михайлов толкова обикнал Милена, че й се отдал изцяло. Осигурил всички удобства на младата дама, насърчил я да кандидатства във Варненския свободен университет. Любовта му към нея стигнала до там, че на 27 април 2004 г. се венчал пред Бог с нея в Рилския манастир. Договорът, който сключили, бил заверен от нотариус.

  “Крум Йорданов Михайлов, наричан за кратко съпруг, се задължава да бъде послушен, верен, предан, честен, искрен и любящ мъж на Милена. Да й осигури всичко за нормален и добър живот, да се грижи за нея, да я обича, да подпише граждански брак, когато тя пожелае. Когато тя роди, да признае детето за свое, да й осигури постъпване и завършване във ВУЗ. Да създаде собствено жилище, собствена материална база за препитание на семейството, задължително да купи хотел на морето, който ще бъде собственост на съпругата му и децата им”, се казва в договора.

  Задълженията на Милена пък били да го обича до безумие, да учи и завърши висше, да не допуска друг мъж до себе си и да не напуска съпруга си. При условие, че договорът не бъде изпълнен от някоя от страните, санкцията е да бъде проклет на този и онзи свят.

  Проблемите на влюбената двойка започнали на 8 юни същата година. Крум и Милена заминали за Пловдив, който е родният град на генерала. Младата девойка била отвлечена, а за да я откупи от похитителите професорът броил 50 хил. долара.

  В навечерието на Нова година, след употреба на солидно количество алкохол, Милена признала на Крум, че отвличането е инсценирано от семейството й. Последвал скандал, а след това и сдобряване. Девойката обещала, че повече няма да се отделя от него.

  Само 3 дни по-късно обаче Милена заявила, че вече не обича Крум. Тя не отговаряла на обажданията му, а брат й и баща й го заплашвали с убийство.

  4. Ники Пора


  при опита му за самоубийство
  Николай Григоров – Пора бе сред най-колоритните персони в Перник. Той бе дребен престъпник, чиято мечта бе да премине по пешеходната улица “Търговска” с трактор.

  Пора обаче бе известен в Перник с множество кражби, грабежи и побоища. Приживе той стана популярен и с 16-те си опита за самоубийство. Пора се е бесил в арестта, рязал е вените си пред следовател, тровил се е с хапчета и т. н. Най-атрактивният му опит за самоубийство обаче бе скок от 4 ет. на съдебната палата в Перник. Пора разби с тялотото си двойно стъкло и се хвърли през прозореца. Опитът му обаче бе отново неуспешен, защото падна върху покрива на ламаринена лавка за вестници и се отърва само с охлузвания по тялото.

  Той бе застрелян от ръката на вуйчо си при самозащита.

  5. Звездите говорят


  Не са един или два случаите перничани да виждат НЛО. Дори бившият депутат Димитър Дойчинов твърдеше, че е видял светещи обекти в небето.

  Сред най-колоритните истории обаче е разказът на радомирка, която твърдеше, че извънземни са й имплантирали четири чипа в задните части и като ги задействат, ходи пеша от Радомир до София. Перничани от квартал Тева пък бяха категорични, че съседите им ги облъчват с неутронно оръжие. Само преди няколко дни жители на блок 63 на улица “Кракра” в Перник също заявиха, че са смущавани от полтъргайст. Палавият дух почуквал по стените нощно време и им пречел да спят. През деня пък се появили странни кръгове на прозорците.

  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 50
  Местожителство : Бургас

  Re: Пернишки истории

  Писане  Булти on Чет Сеп 13 2012, 23:51

  смях

  .......

  Брой мнения : 427
  Join date : 30.07.2012
  Местожителство : .........

  Re: Пернишки истории

  Писане  ....... on Пет Сеп 14 2012, 07:16

  смях смях

  тва за "скакауеца" го помня, но Къцито усети хляб в случката и го накара да спелува думата и човечеца си го продиктува с "У" смях
  То си е така смях
  avatar
  Jorestes

  Брой мнения : 3623
  Join date : 29.12.2010
  Age : 36
  Местожителство : София

  Re: Пернишки истории

  Писане  Jorestes on Пет Сеп 14 2012, 08:18

  да оттам тръгна:

  СКАКАУЕЦ

  Е)Скакауец(х2),
  (А)скакауец(Е),скакауец,
  (В,А)скакауец.
  (Е)Нема се плашиш копеуе!

  (Е)Уевски,ЦСКА,
  (А)Цески,Уесека,
  (В,А)скакауец.
  (Е)Нема се плашиш копеуе!

  2кутии,хууиган,
  поуицаи,с пистоует
  оуе-уе-е.
  нема се плашиш копеуе!

  Сеуянин,с коуеуо,
  коуебуив,с теуефон,
  кеуемек.

  Припев:
  У-у-у ска-ка-уец,у-у-у скакауец,
  у-у-у ска-ка-уец,у-у-у скакауец,
  у-у-у ска-ка-уец,у-у-у ска.

  Загуедах се,мило мишуенце,
  ауангуе не е зуе,
  петия еуемент.
  Нема се плашиш копеуе!

  Уиуипут,с интеуект,
  с обуекуо,в коуектив,
  уибуибуия.
  Нема се плашиш копеуе!

  Аиде моито момче,кажи го пак,
  знам че го жеуаеш.
  Тебе не ти дреме жокер,
  ти си от там.
  You can do it!
  Я го знам бе-е.
  Скакауе-е-ц.

  Уе-уе ти се уиа.
  По уекичко го казвавай,
  уеко в уево,
  науи поуигуот,
  иуи си поуоуигофрен,
  о-о-оуигофрен.
  ПрипевSadх2)

  Уимонче с уед,
  пиуе със зеуе.
  това ние много добре го знаем,
  уесно нема.
  Нема се плашиш копеуе!
  Мисуиш уи?Еуементарно Уотсън.
  Пеуенак.Миуи Вуниуи.
  Скакауе-е-е-ец  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 50
  Местожителство : Бургас

  Re: Пернишки истории

  Писане  Булти on Пет Сеп 14 2012, 13:04  скок
  avatar
  Jorestes

  Брой мнения : 3623
  Join date : 29.12.2010
  Age : 36
  Местожителство : София

  Re: Пернишки истории

  Писане  Jorestes on Пет Сеп 14 2012, 16:40


  Първа официална лекция по гъзаризъм в България

  1. Хубаво е ако живеете в Перник, ако не ще трябва да се преместите там, или най-малкото някъде в района, селата, Кралев Дол [1], Студена, Батановци, и др. в околностите. Там ще намерите много майстори, от който ще можете да усвоите, изкуството на гъзарията. София също става, защото гъзарите са плъзнали вече из улиците на София и никой нищо не може да им каже. КАТ също са гъзари и докато пътувате от Перник към София и обратно, гледайте и се учете как го правят майсторите от КАТ.

  2. Известно време ще прекарате в наблюдение на поведението на вашите учители, за да си изградите стил в гъзарията който най-много ще ви отива . За да почнете да приличате външно на гъзар трябва да се снабдите с някой основни атрибути:
  а) Верига за врат [2], препоръчително сребърна, най малко 100г. ако не можете да си го позволите, ще ви свърши работа и някое тенеке, важното е да е дебела и да изглежда като истинска, повечето хора не биха предположили, че сте чак толкова тъп за да сложите менте, особенно гъзарите, затова ги надхитрете. Задължително се носи отгоре, над тениската.
  б) Педалска обичка,[3] . Не е задължително да сте педал за да я носите, просто това сега е най-модерното и готино нещо. Все пак всички знаем Азисчо, той е педалче и щом не се притеснява да се признае за такъв, а и хората го обичат, значи е хубаво да приличате на него. Нищо не ви пречи да станете и педал, сега е много на мода, а и от това само можете да спечелите, ваша си работа.
  в] Готина прическа [4] - оставена опашка, щръкнала нагоре със спуснат бритон. Много е актуална и сега всички гъзари я носят, нали не искате да изоставате?
  Това накратко са основите нужни за вашето навлизане в гъзарския свят.

  3. Така вече започнахме да приличаме на гъзари с нашите дрънкулки и фешън прически, сега е време да усвоим поведението на гъзаря. Това не е никак лесна робата, не всеки може да стане гъзар от тук натам. Следващата важна и съществена стъпка, е да формираме нашето визуално излъчване, то се крие главно в нашия поглед [5]. Как да тренираме? Вземете едно огледало и започнете да се гледате. Почнете да правите различни изражения и ги съчетавайте докато не намерите себе си. Гъзарският поглед е както следва:
  а] тежък
  б] дълбок
  в] агресивен
  г] безжалостен
  д] безумен
  Усвоите ли 3 от критериите, вие вече сте на път да станете истински гъзар.
  Поздравления!

  4. Стигнем ли дотук вече не сте кой и да е, вече приличате на гъзар, а това никак не е малко. Но гъзарят за да бъде истински гъзар има нужда от кола, с която да се писти в центъра на града или селото, да мота гуми, да се държи агресивно на пътя и да не спазва по никакъв начин правилата за движение. Добра практика е изпреварването отдясно, особенно на учебни коли. И разбира се, демонстриране пред младите и неопитни шофьори тяхното безупречно владеене на колата.
  Колата [6], в най-добрия случай Голф 2, 3, не е просто кола, тя е ключ към вашата дълбока душевност, тя е всичко за вас, затова трябва да се грижите за нея, лек тунинг на Голфа ви дава предимство пред другите гъзари (затъмнени задни джамци, яки тазове), така че при първа възможност, направете го.
  Друго много съществено нещо е музиката. Задължително трябва да се сдобиете с повече от 150w туба Пайнер.
  Каква музика да слушаме? Естествено най-нашумялата чалга за всеки сезон, така веднага ще се приобщите към широк кръг от хора слушащи чалга, винаги ще има за какво да си говорите относно новоизлезлите песни на Яница, Камелия, Джордан, Малина, Деси Слава и много други велики звезди. Не е ли страхотно?

  Основни правила на гъзарите:

  1. Винаги преувеличавайте колко алкохол сте изпили предишната вечер. Това буди възхищение в гъзарите и ви вдига авторитета пред тях.

  2. Отнасяйте се грубо и невъзпитано към по големите от вас, а по малките ги тормозете, отнасяйте се с уважение само към гъзарите, не зачитайте нищо и никой освен тях.

  3. Когато минавате покрай заведения и кръчми, винаги намалявайте, карайте бавно и увеличете музиката , така че да надсвирите тази на заведението. Това ви гарантира богат избор на приятелки след набор 89, те ще ви боготворят за това което правите. Когато си хванете гадже, тормозете я, покажете и кой е по силен, най-малкото заради това че тя няма как да е гъзар.

  4. Когато се возите, управлявайте с една ръка, препоръчително е с лявата, а и е по удобно, обърнете гръб към шофьорската врата и се облегнете с цялото рамо върху волана. Карайте рисковано. Това е основна стойка на шофиране при гъзарите, така че упражнявайте се докато не я направите правилно.

  5. Когато седите в заведение, гледайте всички наоколо лошо сякаш са нищожества. Ако някой спре с кола, задължително го дискутирайте и гледайте втренчено, за да се почувства неудобно от присъствието Ви, та и от неговото собственото присъствие.

  6. На пътя докато шофирате, ако някой случайно бърза за някъде и Ви изпревари, задължително предприемете гонка. Задължително е да изпреварите глупака който си въобразява, че може да Ви изпреварва. Поставете го на мястото му. Ако условията на пътя не позволяват, да изпреварите в кратък срок, отложете ходенето до кръчмата колкото е нужно, докато не му покажете с кого си има работа. Ако забележите друга гонка на коли, задъжително се включете.

  Край на първи урок.
  avatar
  Булти
  Admin

  Брой мнения : 8496
  Join date : 22.09.2010
  Age : 50
  Местожителство : Бургас

  Re: Пернишки истории

  Писане  Булти on Пет Сеп 14 2012, 18:12


  6. На пътя докато шофирате, ако някой случайно бърза за някъде и Ви изпревари, задължително предприемете гонка. Задължително е да изпреварите глупака който си въобразява, че може да Ви изпреварва. Поставете го на мястото му. Ако условията на пътя не позволяват, да изпреварите в кратък срок, отложете ходенето до кръчмата колкото е нужно, докато не му покажете с кого си има работа. Ако забележите друга гонка на коли, задъжително се включете.

  ха-ха-ха ха-ха-ха ха-ха-ха ха-ха-ха ха-ха-ха

  йессс

  Sponsored content

  Re: Пернишки истории

  Писане  Sponsored content


   В момента е: Пет Юли 20 2018, 23:12