Приключенията на Булти и приятели

приключения без край в памет на Булти


  Мислите си?

  Share
  avatar
  stonetales

  Брой мнения : 821
  Join date : 15.08.2011
  Местожителство : Sinemorec

  Мислите си?

  Писане  stonetales on Нед Мар 25 2012, 21:11

  Мислите си, че вие сте единствено вашето тяло? Не. Тялото ви е само една мантия, представител на една невидима същност, която представлява вашето истинско лице. Това лице е пълният набор от вашите емоционални нагласи, представляващи вашето личностно АЗ и таящи се вътре в телесното ви въплъщение.
  Замислете се за миг. Кое е онова, което обичате в другите същества? Тялото? Не. Това, което обичате в другия е същността му - невидимото личностно АЗ, скрито в дълбините на неговите очи. Това, което обичате в другия човек е невидимата същност, която движи тялото, кара очите да мигат, да се чува глас, косите да блестят и ръцете да усещат.
  Тялото ви без съмнение е една прекрасна и много фина машина, но без този, който я управлява, т.е. без вас, тя е нищо. Това, което представлявате вие не е телесното ви въплъщение, а всичките ви мисли и емоционални нагласи, които проявяват вашето неповторимо личностно АЗ. Виждали ли сте някога своите мисли? Виждали ли сте някога своята личност? А смеха си? Можете ли да го чуете, ако нямате тяло? Нямате представа колко сте велики в действителност, защото в същността си сте невидими като вятъра. Както аз съм загадка за вас, така и вие сте най-сложната загадка за самите себе си.
  Знаете ли всъщност, кои сте вие без вашите пози и притворство, без вашите маски, които носите, без вашите брони от безсърдечност? В сърцевината на своето същество, вие всъщност сте Бог. Бог, голямата тайна за човечеството, никога не е съществувал извън вас, защото това, което се крие в дълбините на вашите очи, зад красивите дрехи, зад лицата ви, е невидимата добродетел, наричана Бог, личностното АЗ, което всъщност ви прави това, което сте. Бог е вътре във вас, той е висшият разум, който ви дава възможност да бъдете чувствителни и да усещате. Той е този, който ви дава огромната сила да сътворявате. Той е прекрасната жизнена сила, която непрекъснато поддържа живота ви.
  Тялото, което обитавате, е наистина гениално творение на Боговете - на вас и вашите любими братя. То е било създадено, за да можете вие, невидимата същност от мисли и емоции, да контактувате и взаимодействате с живота, изграден от вас на този план. Съществото, наречено човек, е било създадено просто като средство за себеизразяване, за да може чрез сетивните органи на телесното въплъщение да бъдат изпитани всички творения на този план и да бъдат разбрани от Боговете. А тези Богове са били създадени още в самото начало.
  Тялото е било създадено, за да побере в себе си най-сложната електрическа система на променливите светлинни величини, които образуват и съставят истинското АЗ на всяко създание. Това, което представлявате в действителност, не е големината на вашето тяло. Вие сте малка светеща точица. В този малък размер на вашето същество е събрано всичко, което сте били до сега, от момента на раждането ви от Бога.
  Вие сте Божествен принцип, а не плътско създание. Вие сте сферичен, огнен, състоящ се от чиста енергия светлинен принцип, който живее в тяло и търси награди от творческия живот, наречен „емоция". Това, което сте всъщност, не е тялото, което обитавате, а това, което чувствате. Познават ви по емоцията, а не по тялото ви.
  Това, което представлявате е Дух и душа, съчетание на съществото от светлина и емоция. Вашият Дух, който представлява малка светеща точка, обхваща всичките молекулни структури на вашето тяло и по такъв начин се явява негов дом и пазител. Душата ви е скрита вътре в тялото. Тя записва и съхранява във вид на емоция всяка мисъл, която някога ви е занимавала. Точно заради неповторимия набор от емоции, съхраняващи се в душата ви, на всеки от вас е присъщо неповторимо изразяване на неговото его. Това е и вашето личностно АЗ. Тялото, което обитавате е просто средство за придвижване, една изящна машина, която ви позволява да живеете и играете на този материален план. И заради тази своя машина вие сте попаднали в плен на илюзията, че вие сте единствено и само тялото. Не. Както Бог няма образ, така и вие нямате.
  Като велики, творчески Богове, каквито сте в действителност, кой мислите е създал вашия живот? Вярвате, че някакво висше същество или външни сили контролират живота ви? Мнозина мислят така, но това не е вярно. Единствено вие сте отговорни за всичко, което някога сте сътворили, за това какви сте били, какво сте правили, за всички изпитания, през които сте преминали. Вие сте способни да създадете великолепни звезди, вие сътворявате всеки момент и всяко обстоятелство в живота си. Това, което сте в момента е резултат от ваш собствен избор. Това, че изглеждате по този начин, е ваш избор. Предварително сте проектирали и предопределили какъв да бъде живота ви. Това е работа и чест, ако искате да бъдете Бог-човек.
  Създавате живота си чрез собствените си размишления, чрез начина, по който мислите. Ще почувствате всичко, което мислите, а всичко, което почувствате ще намери проявление в живота ви.
  Помислете над следното. Достатъчно е само за един миг да си представите, че сте щастлив и цялото ви тяло ще се изпълни с радост. Достатъчно е само за един миг да помислите колко нещастно същество сте, как нямате приятели и ще ви стане тъжно и жалко за самия себе си. Достатъчен е точно един миг, за да престанете да плачете и да се залеете от смях. Един миг е достатъчен, за да престанете да съдите и да почувствате красотата на всичко, което ви заобикаля. Тогава, кой прави всичко това? Вие. В същото това време, докато във вас се сменят различни чувства, променя ли се нещо наоколо? Не. Това, което се променя, сте вие.
  Вие сте това, което мислите. Всичко, което мислите ще дойде в живота ви. Ако фантазирате съвокупление, то цялото ви същество ще бъде увлечено. Ако мислите за недоволство, ще го получите. Ако мислите за радост, ще имате радост. Ако мислите за гениалността - тя вече е при вас. Как се създава бъдещето ви? С мисъл. Всяко ваше утре е предначертано от вашите мисли днес, защото всяка мисъл, която ви занимава, всяка увличаща ви фантазия има своя емоционална окраска. Тя предизвиква във вашето тяло чувство, което се регистрира от душата ви. Това чувство създава прецедент (ситуация) за условията на живота ви, защото то привлича към вас обстоятелства, които ще предизвикат чувство, съответстващо на това, което вече е регистрирано в душата ви. Помнете, че всяка изречена дума формира вашето бъдеще, защото думите са звуци, изразяващи чувствата във вашата душа - чувствата, които са били породени от мисълта.
  Сигурно вярвате, че всичко в живота ви става случайно. Това не е вярно, но много хора мислят така. В това царство няма понятие като случайност и съвпадение. Никой не е жертва на нечия воля, нито пък на нечии замисли. Всичко, което се случва с вас, е било премислено и почувствано от вас, за да се случи в живота ви. Това са били вашите фантазии на тема „...а какво ще стане, ако...” или дори само мислената картина, основана на страха, защото някой ви е разказал нещо страшно и вие сте повярвали и сте го приели за истина. Всичко, което се случва, абсолютно всичко, е преднамерен акт, предопределен от мисли и чувства.
  Всичко, което някога сте мислили, всичко, което сте фантазирали, всичко, което сте изричали, вече се е случило или чака своето време да се прояви. Как мислите, че се създава всичко? Всичко се създава от мисълта. Мисълта е истинският творец на живота, който никога не умира и не може да бъде унищожен. Вие я използвате, за да проектирате себе си в живота, защото тя е свързващото звено между вас и Божествения Разум.
  Векове наред много същества са се опитвали да ви предадат тази истина чрез песни, загадки, писания, но повечето от вас са отказвали да го осъзнаят, защото малко са били онези, които са пожелали да носят отговорността за своя живот. Но това царство действа точно така; всичко, което мислите, всяка позиция, която заемате по отношение на самия себе си, определя какъв ще бъде Бог, т.е. животът. Той ще бъде жесток и ужасен или най-прекрасен и възвишен, защото само вие можете да направите промяната. Бог познава само живота. Ето защо получавате това, което говорите. Вие сте това, което мислите.
  Колкото по-лоши неща мислите за себе си, толкова по-лоши ставате. Колкото по-ниско оценявате своя ум, толкова по-глупави ще ставате. Ако мислите, че сте грозен, ще станете още по-грозен. Ако мислите, че сте обеднели, ще станете по-беден, защото така сте постановили.
  Помислете над факта колко велика е любовта на Бог. Той ви позволява да бъдете и да създавате за себе си всичко, което поискате, като при това никога не ви съди. Помислете колко силна е неговата любов към вас. Той осъществява всяка вълнуваща ви мисъл и всяка изговорена дума. Помислете над това.
  Е, кой тогава е творец на живота ви? Вие. Кой е проектантът на живота ви? Вие. Всичко, чрез което се проявявате и всичко, което сте изпитали и сте създали със своите собствени умозаключения, мисли, затова Бог ще се прояви по съответния начин. Вие сте допуснали в живота си това, което сте искали и сте преживели живота си съгласно вашата ценностна система. Вие сте определили за себе си кое е добро и какво искате да изживеете. Единствено вие сте взели това решение чрез собствени си мисли.
  Не сте роб, не сте слуга и не сте марионетка на някакво си божество, което ви наблюдава как се борите. Вие живеете в свобода. Всеки от вас притежава свободната воля да приеме и изживее своите мисли, каквито и да са те. Всяка ваша мисъл създава съдба, която е пред вас. Всяко ваше чувство издълбава пътечка, която се нарича „живот". Всичко, което мислите, а след това изживявате емоционално, ще намери място в живота ви. Нали Бог казва; „Всяка емоция - така да бъде”.
  Кои сте вие? Вие сте Бог, притежаващ способността да мисли в тишината на своето същество, способността да твори и способността да стане всичко, което искате да бъдете. Защото в този момент вие сте именно това, което сте искали да сте. Вие сте законодател и върховен творец на живота и на това, което ви се случва. Вие наистина сте върховен глава на всемъдрия разум, който не сте успели да осъзнаете в този и много други животи.
  Някога сте можели да сътворите цвете. А какво създавате за себе си сега? Вашите най-големи творения са недоволството, безпокойството, съжалението към себе си, нищетата, ненавистта, самоотричането, остаряването, болестите и смъртта. Създали сте за себе си живот, изпълнен с недостатъци, защото сте повярвали в тях и това е станало абсолютна истина в дълбините на вашето същество, а след това и реалност в живота ви. Вие се отдалечавате от живота, защото осъждате всичко и всички, даже самия себе си. Живеете по правилата на модата, наричани „красота" и се заобикаляте с това, което ви дава възможност да бъдете приети от ограниченото съзнание на хора, които не приемат нищо освен собствения си недостижим идеал. Вие сте деца, родени, за да пораснат, да загубят жизнената сила на телата си и да се уверите в старостта, докато не умрете.
  Вие, великите творчески Богове, които някога са били свободни като вятъра, сте се превърнали в стадни същества, усамотени в големите градове и живеещи в страх зад заключените врати. Вместо високи планини и прекрасни ветрове имате високи сгради и ужасяващо съзнание. Създали сте общество, което ви диктува как трябва да мислите, в какво трябва да вярвате, как трябва да се държите и как трябва да изглеждате.
  Страхувате се от войни и от слуховете за войни. Страхувате се от болката. Страхувате се, че можете да бъдете непризнати. Страхувате се да гледате в очите на другия и в същото време жадувате за чувството, наречено любов. Вие подлагате на съмнение всичко хубаво, което ви се случва и не вярвате, че може отново да ви се случи. Угодничите заради слава и успех, заради злато, пари ... а-а-а! И всичко това само заради капчицата радост.
  Мислите за себе си с отчаяние. Мислите се за безполезни. Мислите се за неудачници. Мислите си за болести и смърт. Всичко това сте го създали сами, защото творческият пламък вътре във вас, който е способен с една мисъл да създаде Вселени и да запали завинаги звезди в небесата, е попаднал в капана на убеждения и догми, мода и традиции. Вашето собствено неверие не ви позволява да живеете.
  В какво не вярвате? Във всичко, което не можете да усетите, да чуете, да пипнете, да вкусите. Тогава покажете ми вярата, сложете я в ръката ми. Покажете ми емоция, искам да я докосна. Покажете ми мисъл, къде е тя? Покажете ми образа на вятъра. Покажете ми времето, което ви е отнело толкова скъпи моменти от живота.
  Не сте повярвали в най-великият дар на живота, затова и не сте позволили да се изяви по-неограниченото разбиране. В продължение на всичките ви животи и цялото ви съществуване толкова сте потънали в илюзиите на този план, че сте забравили за прекрасния огън, който гори вътре във вас. За десет и половина милиони години вие, независими и всемогъщи същества, сте стигнали дотам, че напълно сте се загубили в материята. Станали сте роби на своите собствени творения - догми, закони, мода, традиции. Разделени сте един от друг от държави, вяра, полова и расова принадлежност. Затънали сте в ревност, озлобление, вина и страх. Така сте се отъждествили с тялото си, че сте се поставили в клетка от преживявания и сте забравили своята невидима истинска същност - Бога вътре във вас, който ви позволява да изграждате мечти по ваше желание. Отказали сте се от безсмъртието и затова ще умирате и ще се връщате тук отново и отново. Затова пак сте тук - десет милиона и половина години по-късно - и вие все още се придържите към своето неверие.
  Бог е съвкупност от мисли - една наистина голяма сцена. Той ви е дал възможност да напишете собствения си сценарий и да го изиграете. Когато завесата се спусне, изречена е и последната дума и е направен последния поклон, вие умирате. Защо? Защото, вие върховният законодател вярвате, че ще умрете.
  avatar
  dnvelev

  Брой мнения : 10
  Join date : 10.02.2012
  Age : 45
  Местожителство : гр.Пазарджик

  Re: Мислите си?

  Писане  dnvelev on Нед Мар 25 2012, 22:40

  Всъщност не е така.Няма човек ,който да вярва ,че наистина ,ама НАИСТНА ще умре.Виждаме смъртта покрай нас,усещаме я...Аз лично при новината за смъртта на някой познат винаги изпитвам почти физическото усещане,сякаш куршум изсвирва покрай слепоочието ми и си мисля-е,този път ме пропусна ,уцели този зад мен.Знам,че и на мене ще се случи,но някакси не го вярвам.Това означава ли ,че ще живея вечно?И друго.Понеже съм здрав и щастлив -не искам живота да свършва.Обаче съм видял много болни хора.Нещастни,безнадеждни,вегетиращи.Какво е това,живот ли е ?Какъв вътрешен Бог,какъв баланс?!Как да го игнорираш това тяло?
  avatar
  stonetales

  Брой мнения : 821
  Join date : 15.08.2011
  Местожителство : Sinemorec

  Re: Мислите си?

  Писане  stonetales on Пон Мар 26 2012, 04:41

  :)
  Избрал си да усещаш свистящи куршуми около теб. Това си е твоя избор и той е верен до смърт.
  Моят избор е различен. И също толкова верен. При новината за нечия смърт усещам физическо облекчение за човека - дип,(лаф от северозапада) - това живот ли е било/беше - особено за старите и болните хора.

  Плакал съм - наведен над мъртво бебенце. Лошо ли е това? - не просто Беше. Нелепо или глупаво - не мога да квалифицирам. А и да го квалифицирам - какво от това - нима ще променя действителността със "плача" си?

  Ще кажете - жестоко е да се мисли така? И ще сте прави - но само за себе си.
  Не знам дали е жестоко? И надали някой може да отговори. Дали е по жестоко от визуализираните куршуми, които "рано или късно те уцелват"?:)

  Не - свистящите куршуми (и всичко, заключено зад тях) не са моя избор!!!:)
  avatar
  dnvelev

  Брой мнения : 10
  Join date : 10.02.2012
  Age : 45
  Местожителство : гр.Пазарджик

  Re: Мислите си?

  Писане  dnvelev on Пон Мар 26 2012, 07:39

  Хубав ден ти желая!
  avatar
  stonetales

  Брой мнения : 821
  Join date : 15.08.2011
  Местожителство : Sinemorec

  Re: Мислите си?

  Писане  stonetales on Пон Мар 26 2012, 08:00

  lqto

  Sponsored content

  Re: Мислите си?

  Писане  Sponsored content


   В момента е: Пон Юли 16 2018, 01:44